• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail Başbakanı Netanyahu Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u aradı! Ne olur beni tutuklamayın

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında çıkardığı tutuklama emrini Paris hükümetinin uygulamaması için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefonda görüştüğü öğrenildi.

Fransa'nın RMC radyosunun haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail Başbakanı hakkındaki tutuklama emrine ilişkin geçen hafta telefonda görüştü.

Netanyahu'nun telefonda öfkesini dile getirirken Fransa'nın mahkemenin ilgili kararını uygulamamasını istedi.

 

İSTEDİĞİ YANITI ALAMADI

Bu konuda Macron'dan resmi olarak bir açıklama gelmese de RMC'nin farklı kaynaklardan edindiği bilgiye göre Macron, görüşmede Netanyahu'ya Fransa'nın uluslararası hukuku uygulayacağını belirtti ve hakimin devlet başkanlarına dokunulmazlık tanıyabileceğini ifade etti.

UCM, 21 Kasım'da Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Fransa Başbakanı Michel Barnier, mecliste yaptığı açıklamalarda UCM'nin Netanyahu hakkında çıkardığı tutuklama emrine ilişkin Fransa'nın uluslararası hukuk kapsamında kendisine düşen yükümlülükleri uygulayacağını belirtmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Remzi

net en yahunun suratını. ALLAHIm her gecen gün çirkinleştiriyor..ölurkende ariel şarondan kötü olacak gibi... yinede Muhakkak ALLAH BİLİR

KÖKLER

Kardeşler aralarında anlaşır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23