• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan kritik açıklama! 'Çin ve Rusya, İran'ı, ABD'ye karşı pazarlık kozu olarak görüyor'

Yeniakit Publisher
2018-10-31 14:29:00 - 2018-10-31 14:30:22

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İran'dan kritik açıklama! 'Çin ve Rusya, İran'ı, ABD'ye karşı pazarlık kozu olarak görüyor'

İran Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, Rusya ve Çin'in kendilerini ABD'ye karşı pazarlık kozu olarak gördüklerini açıkladı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, Rusya ve Çin'in İranABD'ye karşı pazarlık meselesi olarak gördüğünü söyledi.

İran Meclis Haber Ajansı ICANA'ya konuşan Felahetpişe, Rusya ve Çin'i, ülkesini Washington'a karşı pazarlık kozu olarak kullanmakla suçladı.

"Rusya ve Çin pazarlık kozu olarak gördü"

ABD'nin ülkesine yönelik tek taraflı yaptırımları karşısında bu ülkelerin tutumunu eleştiren Felahetpişe, "Rusya ve Çin, İran'ı ABD'ye karşı pazarlık kozu olarak gördü. ABD'nin yaptırımları yaklaşırken bu ülkeler genel olarak Washington'a yeşil ışık yakarak İran'dan petrol sevkiyatlarını en aza indirdiler." dedi.

Avrupa ülkelerinin ise Rusya ve Çin'in aksine İran'la ikili ilişkilerinde daha olumlu yaklaşım gösterdiğini söyleyen Felahetpişe, "Avrupa ülkeleri, bölgedeki istikrarsızlığın kendi sınırlarına kadar ulaştığını gördü ve şu anda bu ihtimalin olduğunu da biliyor." diye konuştu.

Felahetpişe, bu nedenlerle Avrupa'nın İran'la iş birliği konusundaki kararlılığını kanıtladığını ancak bu kararlılığı uygulama noktasındaki yeteneğinin sorgulandığını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23