• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran: Bazı ülkeler bundan rahatsız

Yeniakit Publisher
2021-03-29 19:27:00 -
İran: Bazı ülkeler bundan rahatsız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bazı ülkelerin İran- Afganistan yakınlaşmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bazı ülkelerin İran- Afganistan yakınlaşmasından rahatsızlık duyduğunu öne sürdü.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Zarif, Tacikistan'ın başkenti Duşambe'de yarın düzenlenecek "Asya'nın kalbi İstanbul Süreci Konferansı" öncesi Afganistan Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmer ile bir araya geldi.

Zarif, isim vermeden bazı ülkelerin İran ile Afganistan arasındaki yakınlaşmadan rahatsızlık duyduğunu ve kamuoyunda yaptıkları karalama çabalarının da bunu gösterdiğini söyledi.

Kaçakçılarla mücadele ve İran'daki Afganların varlığının daha şeffaf hale getirilmesi için birtakım kısıtlamalar uygulandığına işaret eden Zarif, Afganistan vatandaşlarının konsolosluk işlemlerinde yaşadıkları sıkıntıların ise giderildiğini ifade etti.

Afganistan Dışişleri Bakanı Atmer de iki ülke arasındaki ortak ekonomik komisyon toplantılarının devam etmesinin önemini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz

İRAN KİMLE GÖRÜŞÜRSEN GÖRÜŞ BATIYLA KAVGALI GİBİ ROL KESİYORSUN İKİLİ OYNUYORSUN 

Yılmaz

ABD'ye Afganistan işgalinde yardım ettik diyen kimdi❓❓❓❓
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23