• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak'ta Maliki'nin koalisyonu Kazimi hükümetini desteklemeyecek

Yeniakit Publisher
2020-05-03 15:59:36 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Irak'ta Maliki'nin koalisyonu Kazimi hükümetini desteklemeyecek

BAĞDAT (AA) - Irak Meclisinde, eski Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Kanun Devleti Koalisyonu, hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa el-Kazimi kabinesine karşı "evet" oyu kullanmayacağını bildirdi.

Ülkede 329 sandalyeli mecliste 26 milletvekili bulunan Koalisyon adına yapılan yazılı açıklamada, Kazimi'nin hükümeti oluşturma sürecindeki aday belirleme noktasında tüm siyasi gruplara eşit hak tanımadığı savunularak, "Kazimi'nin siyasi gruplara sunduğu kabine listesi Irak halkının beklentisini de karşılamıyor. Bu kabinedeki bazı adaylar şeffaflık ve liyakattan yoksunlar." değerlendirmesi yer aldı.

Açıklamada, "Buradan hareketle, koalisyon olarak Kazimi hükümetinde yer almayacağız ve mecliste güvenoyu oylamasında destek oyu kullanmayacağız." ifadesine yer verildi.

Bu arada Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, hükümete güvenoyu oylaması oturumuna karar verilmesi için tüm milletvekillerinden yarın meclise gelmesini istedi.

- Türkmenler kabine dışında

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 9 Nisan’da Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Mustafa el-Kazimi’ye hükümeti kurma görevi vermişti.

Kazimi’nin güncel kabine listesi basına sızmıştı. Buna göre, Türkmenlere bakanlık payı düşmüyor.

Mecliste bulunan Türkmen milletvekilleri ise tek bir bakan adayı üzerinde anlaşarak bunun özgeçmişini Kazimi’ye iletmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23