• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak'ın Diyala kentinde koronavirüsü yenen 2 kişi taburcu edildi

Yeniakit Publisher
2020-03-11 15:14:08 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Irak'ın Diyala kentinde koronavirüsü yenen 2 kişi taburcu edildi

KERKÜK (AA) - Irak'ın doğusundaki Diyala kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen 2 kişinin tedavilerinin ardından iyileşerek taburcu edildiği açıklandı.

Diyala Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte Kovid-19'a yakalanan 2 kişinin devlet hastanesindeki tedavileri sonrası yapılan son tetkiklere göre hastalığı tamamen yendikleri belirtildi.

Söz konusu kişilerin hastaneden taburcu edildikleri aktarılan açıklamada, bu gelişmenin Diyala sakinleri için çok önemli olduğu ve salgının yayılmasının önlenmesi konusunda sağlık kurumlarında ciddi tedbirler alındığı kaydedildi.

Halihazırda Diyala'da Kovid-19 nedeniyle tedavi altında olan 1 hasta bulunuyor.

Irak'ın güneyindeki Kerbela kentinde bugün 1 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, ülkede söz konusu virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 8'e yükselmişti.

Bağdat yönetimi, Kovid-19 salgını nedeniyle şubat ayında İran'dan gelen yolcuların ülkeye girişini engellemişti. Irak ayrıca, resmi ve diplomatik heyetler haricinde İran, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayland, Singapur, İtalya, Kuveyt, Bahreyn, Fransa ve İspanya'dan ülkeye yolcu girişini ve vatandaşlarına bu ülkelere seyahati yeni bir uyarıya kadar yasaklamıştı.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23