• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnterpol Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in peşine düştü

Yeniakit Publisher
2021-04-23 13:55:00 -
İnterpol Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in peşine düştü

Türkiye’nin en büyük üçüncü kripto para borsası olduğu belirtilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in iki milyar dolar para ile kayıplara karışmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Genel Müdürlüğe kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin talep iletildi. Bunun üzerine İnterpol nezdinde işlemler başlatıldı.

Türkiye'deki kripto para borsalarından 'Thodex' isimli şirketin kurucusu ve yöneticisi olan Faruk Fatih Özer'in, yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığına iddiası üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Nisan'da soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, şüpheli Özer hakkında 'Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından İstanbul Anadolu 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama emri düzenlendi. Ayrıca başsavcılığın talimatıyla şüphelinin iş yerinde arama yapılarak, banka hesaplarına da tedbir konuldu.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk Tiran Uluslararası Havalimanı'na çıkış yapan şüphelinin bu ülkede bulunduğu teyit edildi.

Bu kapsamda, Özer hakkında 'kırmızı bülten' yayımlanması amacıyla başsavcılık tarafından düzenlenen talep evrakı aynı gün İçişleri Bakanlığı'na iletildi. Eş zamanlı olarak, şüphelinin Türkiye'ye iadesini sağlamak amacıyla Arnavutluk'ta tutuklanması için yine başsavcılıktan temin edilen belgeler, Adalet Bakanlığı'nca yapılan tercüme işleminin ardından gereği için Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı'na iletildi.

Şüpheli hakkında kırmızı bülten yayımlanmasına ve Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerle ilgili sonuçların beklendiği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emniyet: Kırmızı bülten çıkarılmıştır

Emniyet Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22 Nisan 2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten talebinin iletilmesi üzerine

İnterpol nezdinde işlemler derhal başlatılmış ve 23 Nisan 2021 tarihi saat 10.00 itibarıyla kırmızı bülten çıkarılmıştır.

Ayrıca kırmızı bülten işlemleri yürütülürken söz konusu şahsın yakalanması ve gözlem altına alınması için dün gündüz saatlerinde Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da yine dün akşam saatlerinde Arnavutluk İçişleri Bakanı Sayın Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yapmışlardır" denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AA

YILMAZ ÖZDİL DUYMASIN TOSUNCUKTA MUSTAFA KEMAL KİTABINI İKİBİN BEŞ YÜZ TL İÇİN İLHAM ALMIŞTI BÖYLE BİR TOPLULUK VARSA ABİ PARALARINI ALMAZSAN YAZIK DEMİŞTİ ŞİMDİ NASIL BİR İLHAM GELİR BAKALIM

Ali Özer

Akp MHP Faruk Fatih ortaklığı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23