• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu’ndan hem saygısızlık hem de şov

Yeniakit Publisher
2022-08-17 13:48:00 - 2022-08-17 13:49:14

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İmamoğlu’ndan hem saygısızlık hem de şov

İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta yangın çıkmıştı. Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, 104 hastanın yara almadan kurtulduğu olayda kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletmişti. Yuvanidis'i, verdiği röportajdan sonra arayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine teşekkür etmediği için adeta tehditler savurdu.

Balıklı Rum Hastanesi, 4 Ağustos'ta sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmıştı. Yaşlıların kaldığı bölümde çıkan yangında bir facia atlatılmış, 104 hasta yara almadan kurtulmuştu.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, hastanelerinde çıkan yangında kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletmişti.

 

"Erdoğan bizi hiç yalnız bırakmadı"

Yuvanidis, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Çok büyük bir yıkım yaşadım. Bu hastaneye 40 yıl emek verdim. Allah devletimizden razı olsun. Cumhurbaşkanımız yangın olduğu andan itibaren bizi hiç yalnız bırakmadı. Talimatlar verdi, sürekli ilgilendi. Önce Allah'a sonra Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarım. Vali bey, Zeytinburnu Belediye Başkanı da yangın sonrası binanın temizliğini ve onarımı için gerkeli çalışmaları yapıyor. Yılbaşında tadilat ve çalışmalarımızın biteceğini ve yeniden açılacağını düşünüyoruz."

"Niye İmamoğlu'yla görüştük demiyorsunuz?"

Bu açıklamadan rahatsızlık duyan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konstantin Yuvanidis'i arayarak adeta tehdit etti. Telefon konuşmasını videoya almayı tercih eden İmamoğlu, röportajda kendisinden söz etmeyen Yuvanidis'e tepki gösterdi.

İşte Ekrem İmamoğlu'nun tehditler savurduğu konuşması:

"Sizin röportajınızdan rahatsızım. Sizi arama ihtiyacı hissettim. Benim sadece yangın günü geldiğimi, sonra gelmediğimi ifade etmişsiniz. Ben oraya bir gün sonra tam yedi kişilik ekip yolladım. Bundan bahsetmiyorsunuz bir. İkincisi, orada olsaydım milleti oradan kovardım demişsiniz. Kimseyi kovmaya gücünüz yetmez. Hele beni hiç yetmez. Bunu bilin. Ne yazdıklarına bir bakın.

Biz sizden teşekkür beklemiyoruz onu söyleyeyim. Ben zaten konuşmalarımda söyledim görevimizi yaptık diye ama yukarıdan aşağıya herkese teşekkür edince itfaiyeye teşekkür etmemenizi çok manidar buldum. Ben bu röportajınızı da talihsiz bir röportaj olarak görüyorum. Hiç yakıştıramadım size. Ben orada sizi telefonla aradım sonra görüştük. Niye İmamoğlu'yla telefonda görüştüm demiyorsunuz? Sayın başhekimle orada konuştuk, ettik. Her türlü yardıma, desteğe hazırız diye ekibimi yolladım ondan bahsetmiyorsunuz. Yani benim size istirhamım şu, kadim bir kurumun başındasınız, bir vakfın ve şifa yurdunun başındasınız. Şahsınız beni ilgilendirmiyor ama yurt ilgilendiriyor. Her zaman oranın yanındayız. Siyasete niyetiniz varsa beni ilgilendirmiyor."

İmamoğlu'nun bu görüntüleri tepki çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

maestro

yiyin birbirinizi

alperen

İnsaflı olun...Rum vatandaş haddini aşarak bir show yapmış,gerekli cevabı usulü dairesinde vermiş,söylediği veya söylemeyi ihmal ettiği yanlışları ortaya koymuş ve hatta Rum vatandaş özür bile dilemiş..Bir Büyükşehir Belediye Başkanına karşı "kovardım" ifadesi çok yakışıksız değil mi?..Aynı şeyi Reis'e söyleseler feryat ederdiniz..İnsaflı ve adil olmak maalesef eski(miş) İslamcıların lügatından çıkmış..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23