• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmam bayıldı tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden olan imam bayıldı tarifini sizler için derledik.. İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı malzemeleri nelerdir? İmam bayıldının püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

2019-12-03 18:13:00 -
İmam bayıldı tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden olan imam bayıldı tarifini sizler için derledik.. İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı malzemeleri nelerdir? İmam bayıldının püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

Son zamanlarda herkesin konuştuğu imam bayıldı yemeğini sizler için "kesin tariflerle" sunuyoruz. 

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • maydanoz
  • tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Kabuğunu soyduğunuz büyük boy kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayın. Sarımsakları incecik kesin.

Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.

Soğanlı iç harcı hazırlamak için; zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında dirilikleri gidene kadar kavurun.

Yeşil biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Doğranmış domatesleri ve salçayı katıp suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz şekeri ilave edin.

Son olarak sıcak suyu kattığınız imam bayıldı harcını 5 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve koyulaşan iç harca kıyılmış maydanozları katın ve karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenarda bekletin.

Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, etli ise ortadan ikiye kesin. Aksi takdirde bütün patlıcanların orta kısımlarına keskin bir bıçak yardımıyla çizik atın.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra patlıcanları, renk alana kadar kızartın.

Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kızarmış patlıcanların orta kısımlarını açın. Tepeleme olarak soğanlı ve domatesli iç harçla doldurun.

Fırın tepsisine çok az miktarda salçalı sıcak su ekleyip, imam bayıldıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. 

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23