• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlnur Çevik: Türkiye yapamaz denilenleri yaptı

Yeniakit Publisher
2018-05-17 20:51:00 - 2018-05-17 20:52:02
İlnur Çevik: Türkiye yapamaz denilenleri yaptı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik Haberturk TV'de Kübra Par'a konuştu. Çevik "Türkiye ABD ile ilişkilerine nokta koymaz ama virgül koyabilir" dedi. Açık ve Net'e konuşan Çevik, seçimden sonra yeni bir çözüm süreci başlayabileceğini ifade etti. Selahattin Demirtaş'ın Kobani olaylarında insnaları sokağa sürdüğünü ve Hendek olaylarını başlattığını hatırlattı

İlnur Çevik, Türkiye'nin ABD'ye rağmen Afrin'e girdiğinin altını çizdi. ''Türkiye eskiden böyle adımlar atamazdı zayıf bir ülkeydi" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ABD ile ilişkilerine virgül koyabilir mi sorusuna, Çevik ''Türkiye yapamaz denilen adımları attı, Afrine'e giremez denildi girdi, El Bab'a giremez denildi girdi'' cevabını verdi.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

İlnur Çevik, İsrail konusunda, ilişkilerin iptali durumunda Filistinlilerin zarar göreceğini ifade etti. İsrail ile Türkiye'nin Suriye'de bazı karşılıklı çıkarları olduğunu düşünen Çevik, ''İsrail Türkiye'yi kolay kolay bir kenara itemez, Türkiye de İsrail'i itmek istemez'' dedi. Arap ülkelerinin bir kısmının Filistin'e arkalarını dönerek İsrail ile beraber haraket ettikleirni ve HAMAS'a karşı adım attığını belirten Çevik, Kudüs sözkonusu olduğunda ise durumun değiştiğini belirtti.

Türkiye'nin itirazının medya önünde kalıp kalmadığının sorulması üzerine İlnur Çevik, Afrin konusuna atıf ile Türkiye'nin akıllıca girişimler ile olayları kendi lehine çevridğini hatırlattı ve Türkiye'nin atacağı adımları atmaktan çekinmediğini ifade etti.

Muharrem İnce'nin ''Gülen'in iadesini isteyeceğim vermezlerse İncirlik'i kapatacğım sözlerinin hatırlatılması üzerine Çevik ''Bekara karı boşamak kolaydır'' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI

Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünde kanaat belirten Ak Partili isimlerin ifadeleri hatırlatılan Çevik, bırakılmaması gerektiğini düşündüğünü, Kobani olaylarında insanları sokağa sürdüğünü ve Hendek olaylarını başlattığını ifade etti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23