• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhlas Koleji'nde geri dönüşüme destek etkinliği düzenlendi

Yeniakit Publisher
2015-01-19 14:10:00 - 2015-01-19 14:13:20
İhlas Koleji'nde geri dönüşüme destek etkinliği düzenlendi

İhlas Koleji, Eren Kağıt ve Bahçelievler Belediyesi’nin ortaklaşa hazırlamış oldukları “Kağıttan Hayatlar” adlı proje kapsamında, evsel atıkların geri kazanımı konusundaki bilincin yaygınlaştırılması amacıyla, Özel Bahçelievler İhlas Koleji öğrencilerine yönelik interaktif bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Eren Kağıt’ta projeden sorumlu Özlem Akgün ve Bahçelievler Belediyesi’nde çevre mühendisi olarak görev yapan Esin Gürbüz, videolarla ve interaktif sohbetle atıkların nasıl tekrar hayatın içinde yararlı ürünler haline getirilebileceğini anlattılar.

Günlük hayatımızda ürettiğimiz evsel atıkların nasıl sınıflandırılması gerektiği; yemek, plastik ve cam atıkların mavi poşet uygulamasıyla nasıl ayrıştırılacağı örnek uygulamalarla gösterildi.

Atık pilin doğada ve canlılarda yol açacağı zehirleyici etkiye dikkat çekilerek, günümüzde artık hemen hemen her alana giren pillerin diğer atıklardan farklı olarak nasıl saklanması ve geri dönüşüme dahil edilmesi gerektiği anlatıldı.

“Bir ton atık kağıdın geri dönüşümü ile 16 ağaç kurtuluyor.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Esin Gürbüz, özellikle kızartma yağlarının çevreye olan zararını anlatarak, kızartma yapılan yağların lavaboya dökülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Gürbüz, atık yağların önce kanalizasyon sistemine daha sonra da toprağa karışarak ekolojik sisteme zarar verdiğini belirtti. Öğrencilere atık yağların bir şişe içinde toplanarak atık yağ toplama bidonlarına atılmasını öğütleyen Gürbüz, evlerinde de bu konuda hassas olunmasını istedi.

Kağıt ve plastik atıkların toplanması ve yeniden hammadde olarak kullanılmasına da dikkat çeken Gürbüz, “Kullanmadığımız kağıtları toplama noktalarına götürerek onların yeniden değerlendirilmesini sağlamalıyız. Günümüzde bir ton atık kağıt sayesinde 16 ağacımız kurtuluyor” dedi.

Geri kazanımla ilgili örnekler veren Özlem Akgün ise 35 adet 2,5 litrelik pet şişe ile bir uyku tulumu yapılabileceğini söyledi.

İhlas Koleji’nde gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinin sonunda, çocuklardan geri kazanım ve doğanın korunması konusuna destek vermeleri ve bu konuda ailelerine de elçilik yapmaları istendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23