• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Iğdır Üniversitesi'nden ‘Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’

Yeniakit Publisher
2019-10-21 12:56:00 -
Iğdır Üniversitesi'nden ‘Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’

Gazetemiz yazarları Prof. Sefa Saygılı, Prof. Ali Akben ve Ali Erkan Kavaklı da katkı sunacağı ve Iğdır Üniversitesi ile birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’ ile "Eğitim dünyası ve kamuoyu, fen bilimleri kitapları neden inançlı ilim adamlarına yazdırılmıyor" sorusunun cevabı aranacak.

Onursal Başkanlığını Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yaptığı ve Iğdır Üniversitesi ile birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından ortaklaşa düzenlenen “III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” 24-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Iğdır Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, kongrenin amacı ve gösterilen ilgi hakkında şunları ifade etti: “Kongrenin amacı; alanında uzman ve seçkin bilim insanlarının sunacakları bildirilerle bilimler ışığında yaratılış gerçeğini anlatmak, bilim camiasının düşünce ufkuna katkı sağlamak, bilimsel verilerle milli ve manevi değerlerimizi güçlendirerek gerçeğe ulaşmaktır.

"Bilim dünyası 200 yıldır materyalist felsefenin tesiri altında"

Bilim dünyası yaklaşık 200 yıldır ateizmi esas alan materyalist felsefenin tesiri altındadır. Halbuki kâinatta hangi şeye objektif bir gözle bakılsa ilim, mizan, zinet, sanat, birbirinin ihtiyacına cevap verme, yardımlaşma, hikmetli ve faydalı bir işleyişin var olduğu görülür. Her şey, her şeyle münasebettardır. Su molekülünün yapısı, güneş ışığının her şey için gerekliliği, gözün güneş ile ve vücuttaki her bir hücre ile iş birliği içinde mükemmel bir optik âlet oluşu, kelebeğin ve tavus kuşunun kanatlarında nanometre mertebesinde nakşedilen sanat, bal arasının programlı hareketi ve bal yapma fiili örnek olarak sıralanabilir.

Bu hârika işler ne kör kuvvetin ne sağır tabiatın ne de aciz cansız ve bilgisiz maddelerin işi olamaz. Bu işler ve işleyişler bir harfte kocaman bir kitap yazan, bir nakışta bin nakşı dokuyan Nakkaş’ın yani Yaratıcı’nın varlığına binlerce dil ile şahitlik etmektedir.

Bilim dünyasında bu harika işleri anlattıktan sonra, “Doğa bunu yapmıştır.” diyerek ilmi, ideolojik düşüncelere âlet edenler olduğu gibi bu harika işler ancak ve ancak Alîm, Hakîm, Kadîr olan Allah’ın yaratması ile vücut bulabilir, başka surette olamaz diyen çok sayıda bilim insanı var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Kimliğini kaybedenler tarih sahnesinden silinmeye mahkûmdur"

Bu hakikatle beraber, bu milleti diğer milletlerden ayıran en önemli kimliği dini inancı, kültürü, milli ve manevi değerleridir. Kimliğini kaybedenler tarih sahnesinden silinmeye mahkûmdur. Ne yazık ki günümüzde milli, manevi ve kültürel değerlerimiz sürekli erozyona uğramakta, insanlar ateizm, deizm gibi akımların etkisi altında kalmaktadırlar. Kimlik erozyonunun önlenmenin en etkili yollarından birisi de yetişen neslin “milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, devletine ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getiren” bireyler olarak yetiştirilmesi ve geleceğe hazırlanmasıdır.

Üniversitemizde gerçekleştirilecek kongre, yurt içinde ve yurtdışında bilim dünyası tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Gönderilen bildiriler arasından, hakem heyetinin değerlendirmesi sonucunda 130’dan fazla bildiri kabul edildi. 5 salonda 38 oturum ve 130’dan fazla sunum yapılacak. Bildirilerin özetleri İngilizce ve Türkçe olarak kitaplaştırıldı. Kongre günü basılmış özet bildiri kitabı ve kongreye özel olarak hazırlanan belgesel filmi içeren CD katılımcılara takdim edilecek. Kongre katılımcılarının kongreye büyük ilgi göstermesi, hem Iğdır ilimizin hem de Üniversitemizin tanıtımına olumlu katkı yapacak.”

Gazetemiz yazarlarından Kongre'ye katkı

Kongrenin açılışı 24 Ekim 2019 Perşembe günü saat 09:00’da yapılacak. Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU, Prof. Dr. Nevzat TARHAN, Prof. Dr. Kâzım UYSAL, Prof. Dr. Adem TATLI, Prof. Dr. Ömer İrfan KÜFREViOĞLU, Prof. Dr. İdris MEHMETOĞLU, Prof. Dr. Selahattin ÇELEBİ, Prof. Dr. Ömer AKIN, Prof. Dr. Mehmet CESUR, Prof. Dr. Şadi EREN, Prof. Dr. Ali ALAŞ, Prof. Dr. Osman ÇAKMAK, Prof. Dr. İsmail KOCAÇALIŞKAN, Prof. Dr. Murat ÜNAL, Prof.Dr. Fevzi ÖZGÖKÇE, Prof. Dr. Köksal PABUÇCU; ayrıca gazetemiz yazarlarından Prof. Dr. Sefa SAYGILI, Dr. Ali AKBEN, Eğitimci Ali Erkan KAVAKLI  gibi birçok ünlü bilim adamı ve eğitimcinin tebliğ sunacağı kongre 25 Ekim Cuma günü sona erecek ve sonuç bildirgesi yayınlanacak.

Akit'in haberi yankı uyandırdı

Yeni Akit olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nca yazdırılan fen bilimleri, hayat bilgisi, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji kitaplarında yaratıcı ve Allah kelimelerinin kullanılmamasını, bilimin ateizm propagandasına alet edilişini Temmuz 2019’da haberleştirdik. Kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara yol açtı. 130 bilim adamının katılacağı bilimin ışığında “YARATICI”nın anlatılacağı kongreyi gazete olarak takip edeceğiz; ilim adamlarının tebliğlerini ve görüşlerini okuyucularımıza duyuracağız.

Yüzün üzerinde ilim adamı, ilmin gözüyle Allah’ı anlatacağı kongreden sonra MEB’in ders kitaplarında değişikliğe gidip gitmeyeceği merak konusu. Ayrıca varlıklardaki düzen ve intizam, kâinattaki düzen, canlıların yaratılışındaki sistem yaratıcıyı anlatırken ve Yüce Yaratıcı'ya inanan yüzlerce ilim adamı varken fen bilimleri ders kitaplarının neden ateistlere yazdırıldığı merak ediliyor.

"Eğitim dünyası ve kamuoyu, fen bilimleri kitapları neden inançlı ilim adamlarına yazdırılmıyor" sorusunun cevabını arıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23