İftar sofralarınızı şenlendirecek şekersiz hoşaf nasıl yapılır?

İftar sofralarını sağlıklı bir hoşafla şenlendirmeniz mümkün…

15 Mayıs 2019 Çarşamba 01:28
İftar sofralarınızı şenlendirecek şekersiz hoşaf nasıl yapılır?

Ramazan ayında iftar sofralarında suyun yanı sıra bolca soğuk içecek yer alır. Bu içecekler harareti gidermesi için sofraya konulsa da söz konusu ürünler bolca şeker ve kalori içerir. Uzmanlar sağlıklı bir beden için kesinlikle şekerli, gazlı içeceklerin tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Bu tip içeceklerle sofranızı zenginleştirmediğinizin siz de farkındasınız yalnızca söz konusu içeceklerin sağlıklı alternatiflerini bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Böyle bir durumdaysanız; kuru meyvelerle şekersiz doğal bir hoşaf hazırlayabilirsiniz. Bu hoşaf bir bardaktan fazla olmamak koşuluyla tüketildiğinde özellikle sindirim sisteminize katkı sağlıyor.

Şekersiz hoşaf tarifi

Malzemeler

  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet gün kurusu
  • 10 adet kuru incir
  • Bir avuç siyah üzüm
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Bir tutam karanfil

Tüm malzemeleri bir tencere alıp üzerine göz kararı su ilave edin. Kuru meyveler iyice eridiğinde tencereden çubuk tarçını çıkarın. Hoşafınızı Ramazan sofralarına uygun olarak taneli olarak ikram edebilirsiniz. “Yok, ben taneli sevmem” diyorsanız; karışım iyice kaynadıktan sonra bir blendar yardımıyla kuru meyveleri püre haline getirin. Sonrasında bir tülbent ve tel süzgeç vasıtasıyla hoşafınızı süzün.

Afiyet olsun.

 

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 01:28

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    24 Mayıs 2019