• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hyundai 2025 yılı stratejisini açıkladı

Yeniakit Publisher
2019-12-09 11:11:00 -
Hyundai 2025 yılı stratejisini açıkladı

Gelişimini ve sektördeki istikrarlı büyümesini pekiştirecek adımlar atan Güney Koreli Hyundai, 2025 stratejisi doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarına 51 milyar dolar yatıracağını açıkladı. Otomotivdeki işletme marjını yüzde 8’e çıkarmayı hedefleyen şirket yüzde 5’lik pazar payına ulaşmak istiyor.

2020 Şubat itibariyle 300 milyar Kore Won’u (yaklaşık 250 milyon dolar) değerinde hisseyi geri almayı planlayan Hyundai, atağa geçiyor.

Strategy 2025 olarak adlandırılan yeni yol haritası ile iş planını Akılcı Mobilite Araçları ve Akılcı Mobilite Hizmetleri olmak üzere iki ana kola ayrılan şirketin yol haritasında şu başlıklar öne çıkıyor:

Kusursuz mobilite olanakları

-Hyundai’nin Akılcı Mobilite Araç planları arasında Kişisel Hava Aracı (PAV), robotikler ve ulaşımın nihai ayağını oluşturan son-ulaşım mobilitesi gibi otomobillerin ötesinde geniş ürün grupları yer alacak. Hyundai üretim imkanlarını sağlamlaştırarak müşterilere kusursuz mobilite olanaklarını sağlayacak ürünleri bantlardan indirecek.

-Akılcı Mobilite Hizmeti ise Hyundai’nin gelecekteki işlerinde anahtar rol üstlenecek yepyeni bir alan olacak. Hizmetler ve içerikler kişiselleştirilecek ve müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için entegre bir platformdan sunulacak. Bu iki ana yolun altında şirketin belirlediği 3 tane yön bulunuyor: İçten yanmalı motora sahip araçlarda karlılığı artırmak, elektrikli araçlarda liderliğe çıkmak ve platform bazlı işler için temel çalışmaları oluşturmak.

İnovasyonlar oluşturacak

-Araçlar için Strategy 2025 dahilinde dengeli ve istikrarlı büyümeyi hedefleyen Hyundai, pazarlar ve modeller arasındaki dengeyi gözetecek ve kısa dönem hedefleri baz alarak uzun dönem sürdürülebilirliği öncelik olarak belirleyecek. Şirket ayrıca müşteriler için geliştirilen değeri yaratmak adına kârlılığı artırma planları arayışında olup maliyet yapılarında inovasyonlar oluşturacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Hyundai yılda 670 bin adetlik elektrikli araç satışına ulaşıp liderliği almayı ve 2025 itibariyle pil ve yakıt hücreli elektrikli araçlarda dünyanın 3 üreticisinden biri olmayı hedefliyor. Akılcı Mobilite Hizmetleri tarafında ise şirketin amacı ürün ve hizmetleri bir araya getiren bir iş kolu oluşturup müşterilere kişiselleştirilmiş içerik ve hizmet sunan entegre bir mobilite platformunu sunmuş olacak.

CEO’dan akılcı yaklaşım

Hyundai’nin kapsamlı orta ve uzun vade stratejisini, birçok hissedar ve yatırımcının katıldığı Seul’deki “CEO Yatırımcı Günü”nde şirketin Başkanı ve CEO’su Won Hee Lee paylaştı. Lee konuşmasında şunları söyledi: “Gelecek stratejimizin anahtarı müşterilere odaklanmak ve en çok arzu duyulan ürün ve hizmetleri sunmak. Gelişmiş teknolojiyi kullanarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını akılcı mobilite deneyimleri sunarak karşılamak istiyoruz. Hyundai’nin gelecek stratejisinin merkezinde, araçları ve hizmetleri kapsamlı mobilite çözümleriyle bir araya getiren Akılcı Mobilite Çözümleri Sağlayıcısı’na dönüşmek olacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23