• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hükümet'ten flaş 'Rakka' operasyonu açıklaması!

Yeniakit Publisher
2016-11-07 20:57:00 -
Hükümet'ten flaş 'Rakka' operasyonu açıklaması!

ABD ile görüşmeleri devam ettirdiklerini belirten Numan Kurtulmuş, operasyonun YPG ile başlıyor olmasına tepki gösterdi ve bu yanlış bir adımdır dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması düzenleyen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nina çıklaması ile başladığı duyurulan Rakka Operasyonu'na dair bir soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

Amerikalılar da görüyor ve kabul ediyorlar ki Rakka Operasyonu uzun zaman alacak. Musul ya da Rakka'da önemli çizgileirmizden biri meştuiyet sorunudur. Meşruiyet eli silahlı gruplarla sağlanmaz. Dolayısıyla Amerikalıların elinde sonunda bu gerçeği göreceklerini zannediyorum. Bu anlamda biz görüşlerimizi belirtiyoruz ve Rakka'da da Arap olmayan ve o şehre ait olmayan unsurların ABD'nin de aleyhine olacağını söylüyoruz. Bu yol çıkmaz yoldur, yanlış yoldur.

"YA YÖNETİME EL KOYARLARSA..."

Kurtulmuş'a PYD'nin yönetime el koyması durumunda Türkiye'nin nasıl bir tavır alacağı da soruldu. Kurtulmuş "Rakka'da demografiyi değiştirecek bir operasyon yapılmayacağını ümit ediyoruz" dedi.

Kaynak: Timetürk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23