• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hem lezzetli hem şekersiz birbirinden şahane 5 dondurma tarifi

Yeniakit Publisher
2019-06-12 12:01:00 - 2019-06-12 12:04:24
Hem lezzetli hem şekersiz birbirinden şahane 5 dondurma tarifi

Bütün ailenin keyifle yiyeceği birbirinden lezzetli dondurma tarifleriyle karşınızdayız...

Yaz sıcaklarıyla başa çıkmanın en iyi yolu serinletici lezzetlerle damakları şenlendirmek. Böyle zamanlarda boca şekerli gıda tüketip kilo almamak da son derece önemli. İşte, birbirinden lezzetli şekersiz 5 dondurma tarifi:

1. Çilekli-muzlu dondurma

Bu tarife çocuklarınız kesinlikle bayılacak. Hem çilek hem de muz tam onların damak tatlarına göre...

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy muz
  • Yarım su bardağı çilek
  • Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı vanilya şurubu yok ise toz vanilya da kullanabilirsiniz.

Çilekleri ve muzları iri parçalar halinde kesin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Meyveleri ayrı poşetlere doldurup, derindondurucuya yerleştirin.

Yaklaşık 8 saat sonra meyveleri çıkarıp rondoya atın.

Karışıma süt ve vanilya ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar rondoyu çalıştırın.

Arzu ettiğiniz dondurma kalıplarına karışı boşaltın.

Dondurma 3-4 saat derindondurucuda kaldıktan sonra ikram edebilirsiniz.

2. Çikolatalı dondurma

Çikolatanın lezzetine kim 'hayır' diyebilir ki!

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy muz
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • Yarım su bardağı çikolata parçaları
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya şurubu yok ise toz vanilya da kullanabilirsiniz. 

Muzları en az 8 saat derindondurucuda dondurun.

Ardından tüm malzemeleri rondoya atın ve pürüzsüz hale gelene kadar işlemi sürdürün.

Sonrasında karışımı dondurma kalıplarına boşaltın.

Dondurmanızı 3-4 saat sonra ikram edebilirsiniz.

3. Ballı çilekli dondurma

Malzemeler:

  • Yarım kilo çilek
  • 1 yemek kaşığı bal

Çilekleri güzelce temizledikten sonra en az 8 saat derindondurucuda bekletin.

Dondurulan çilekleri ve balı rondoya alıp, çalıştırın.

Hazırladığınız dondurmayı birkaç saat dondurduktan sonra taze nane yapraklarıyla ikram edebilirsiniz.

4. Ballı kivili dondurma

Malzemeler:

  • 8 adet kivi
  • 2 yemek kaşığı bal

Kivileri soyup en az 8 saat dondurun.

Dondurucudan çıkarılan kiviyi ve balı rondoya atın.

Hazırladığınız dondurmayı birkaç saat daha dondurun.

5. Kavunlu dondurma

Malzemeler:

  • Küçük boy kavun
  • 2 yemek kaşığı bal

Kavunları temizleyip, dondurun.

Rondodan bal ve kavunu geçirin.

3-4 saat derindondurucu da beklettiğiniz dondurmayı kavun kabukları içerisinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23