• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hedef 1 milyar dolarlık ihracat! Sakızımız 50 ülkede çiğneniyor

Yeniakit Publisher
2019-12-02 11:49:00 -
Hedef 1 milyar dolarlık ihracat! Sakızımız 50 ülkede çiğneniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sakız üreticisi CCC’nin Çorlu’daki fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Bakan Varank ve beraberindeki heyete Ar-Ge, üretim, yatırım, ihracat ve istihdam konusunda bilgi aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yıldız Holding ve Gumlink şirketinin ortaklığı olan, Avrupa’nın en büyük sakız üreticisi Continental Confectionery Company’nin (CCC) Çorlu’daki fabrikasını ziyaret etti. Tekirdağ’da Ergene 1 ve Ergene 2 OSB’lerindeki çeşitli firmaların üretim tesislerini ziyaret eden Bakan Varank, ziyaretleri kapsamında, Avrupa’nın en büyük özel markalı sakız üreticisi olan CCC’nin Çorlu’daki sakız ve şekerleme fabrikasında da incelemelerde bulundu.

AB’de en büyük marka

Ziyarette Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Ülker Türkiye, Orta Asya, Balkanlar Bölgesi Başkanı Mete Buyurgan, Varank ve beraberindeki heyete Ar-Ge, üretim, yatırım, ihracat, istihdam konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı.

Bakan Varank ve heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Ülker Türkiye, Orta Asya, Balkanlar Bölgesi Başkanı Buyurgan, şunları kaydetti: “Fabrikamızda ileri teknoloji ve kapasiteyle global pazara kaliteli ürünler sunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 50 ülkeye ihracatımızla AB’deki en büyük özel markalı sakız üreticisiyiz.

1 milyar $‘lık ihracat

Sahip olduğumuz teknoloji bize dünyanın her yerinden gelen farklı müşteri talep ve tercihlerine çok daha esnek cevap verme imkanı sunuyor. Sakız ve şekerleme kategorisinde piyasadaki tüm formatların tamamına yakınını üretme imkanına sahibiz. Ayrıca Yıldız Holding’in 1 milyar dolar ihracat hedefi için devletimizin de desteğiyle holding şirketleri olarak Amerika, Japonya, İngiltere, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinin de içinde bulunduğu 100’u aşkın ülkeye Türkiye’den ihracat gerçekleştiriyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23