• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP’ye oy veren CHP’liler pişman

Yeniakit Publisher
2016-04-02 06:56:00 -
HDP’ye oy veren CHP’liler pişman

HDP’ye oy veren CHP’lilerin yüzde 54.6’sı “oy vermem” derken; HDP’ye oy veren CHP’lilerin yüzde 70’i ise, PKK’ya yapılan operasyonu destekliyor. Yeni Akit’in önde gelen araştırma şirketlerinden ORC’ye yaptırdığı kamuoyu araştırmasından, 7 Haziran ve 1 Kasım’da AK Parti’nin tek başına iktidar olamaması için oylarını HDP’ye veren CHP’lilerin pişmanlığı çıktı.

MUHAMMET KUTLU / ANKARAYeni Akit’in önde gelen araştırma şirketlerinden ORC’ye yaptırdığı kamuoyu araştırmasından, 7 Haziran ve 1 Kasım’da AK Parti’nin tek başına iktidar olamaması için oylarını HDP’ye veren CHP’lilerin pişmanlığı çıktı. Araştırma, 25-29 Mart 2016 tarihleri arasında, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Denizli, Aydın, Eskişehir ve Tekirdağ’da CHP’li olup HDP’ye oy veren 1120 seçmen ile görüşülerek yapıldı. HDP’ye oy veren söz konusu CHP’liler, “7 Haziran ve 1 Kasım’da HDP’ye oy vermenizin nedeni nedir?” şeklindeki soruya, yüzde 27.5 oranında “AK Parti tek başına iktidar olamasın diye HDP’ye oy verdim” cevabını verdi. HDP’ye oy veren CHP’lilerin yüzde 21’i “Barış için HDP’ye oy verdim” derken, yüzde 18.2’si Selahattin Demirtaş’ı samimi bulduğu için oy verdiğini söyledi. Yüzde 15.6’lık kesim ise “Kendisine daha yakın gördüğü için” oy verdiğini beyan etti.

YÜZDE 54.6’SI ARTIK OY VERMEYECEK

Anket çalışmasında, CHP’li olup da HDP’ye oy verdiğini belirtenler, “Bugün seçim olsa HDP’ye oy verme tercihinizde bir değişiklik olur mu?” şeklindeki soruya yüzde 54.6 oranında, “Oy vermem” karşılığını verdi.

HDP’ye tekrar oy vermeyeceğini beyan eden CHP’lilere bunun nedeni sorulduğunda da, yüzde 45.7 oranında “Terör örgütü PKK’ya destek verdiği için” dediler. Yüzde 20’lik kesim, “Türkiye partisi olmadığını gördüm” derken, yüzde 12.5’i, “Artık samimi bulmuyorum” karşılığını verdi. Yüzde 7.1’i ise HDP’yi Meclis’te görmek istemediğini söyledi.

YÜZDE 70’İ ARTIK PKK’YA OPERASYONLARI DESTEKLİYOR

CHP’li olduğu halde son iki seçimde HDP’ye oy verenlere, “Güvenlik güçlerinin PKK’yı etkisiz hale getirmek için gerçekleştirdiği operasyonları destekliyor musunuz?” diye sorulduğunda ise, yüzde 70 oranında “Operasyonları destekliyorum” karşılığı verdiği, yalnızca yüzde 16.2’lik kesimin “Operasyonları desteklemiyorum” dediği sonucu ortaya çıktı.

BAZI CHP’LİLER AİLECEK HDP’YE OY VERMİŞLERDİ!

7 Haziran seçimlerinin ardından, bazı CHP’lilerin AK Parti tek başına iktidar olamasın diye HDP’ye oy verdiği ortaya çıkmış, hatta o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Murat Özçelik’in, CHP Grup toplantısında, “Ailecek HDP’ye oy verdiklerini” söylediği basına yansımıştı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23