• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'liler polisle tartıştı

Yeniakit Publisher
2015-10-11 12:01:00 -
HDP'liler polisle tartıştı

Başkentteki terör saldırısının yaşandığı Ankara Garı önünde polis ile karanfil bırakmak isteyen grup arasında gerginlik çıktı.

Ankara'da dün patlamanın yaşandığı Tren Garı'na karanfil bırakmak için gelenlerden 10 kişinin alana girmesine izin verildi.

Emniyet, güvenlik gerekçesiyle patlama noktasının çevresinde barikat kurdu.

Sadece miting organizasyon heyetinden 10 kişinin patlamada hayatını kaybedenlerin bulunduğu yere çiçek bırakması için izin verildi.

Bu arada Tren Garı'na gelen HDP milletvekilleri Levent Tüzel ile Hüda Kaya da polislerle bir süre konuştu.

Patlamanın yaşandığı alanda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılımıyla anma töreni gerçekleştiriliyor.

POLİSLE TARTIŞTILAR

Ankara TCDD garı önünde, saldırının gerçekleştiği yere karanfiller bırakılması planlanırken polis alana girişe izin vermedi. Bunun üzerine tartışma çıktı.

HDP VE CHP'Lİ VEKİLLER BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Bu arada alanın farklı bir noktasında ise barikat açılarak girişe izin verildi. Saldırı yerinde anma düzenlenecek anmaya, acılı ailelerle birlikte, KESK, DİSK, CHP'li ve HDP'li vekiller, olayın yaşandığı Ankara Garı'na gitmek istediler. Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle, uzun süre alana alınmadılar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23