Yazarımız Mehtap Yılmaz yazısında, ‘’Proje Selahattin ne zaman yurtdışına gitse, döndüğü zaman “bülbül” gibi öter. Ne zaman Kandil’e gitse, döndüğü zaman Kandil havasıyla “eser, gürler”. Ne zaman yabancı istihbarat servisleri kemik atsa, sevinçten hoplaya zıplaya yakalayıp, “soluyarak” sahiplere itaat eder. Parmağını şaklatan, oltanın ucuna yem takan, oyun hamuru kıvamındaki Selocan’dan “süreli” olarak, “her türlü” yararlanır.’’ dedi.
İŞTE O YAZI:
Dikkat ettiniz mi?
Proje Selahattin ne zaman yurtdışına gitse, döndüğü zaman “bülbül” gibi öter.
Ne zaman Kandil’e gitse, döndüğü zaman Kandil havasıyla “eser, gürler”.
Ne zaman yabancı istihbarat servisleri kemik atsa, sevinçten hoplaya zıplaya yakalayıp, “soluyarak” sahiplere itaat eder.
Parayı veren, Selocan’ı çalar...
Makam vaad eden, Selocan’ı kapar...
Güç veren, Selocan’ı tepe tepe kullanır...
Parmağını şaklatan, oltanın ucuna yem takan, oyun hamuru kıvamındaki Selocan’dan “süreli” olarak, “her türlü” yararlanır.
Yedi Kocalı Hürmüz gibidir Selocan...
Sahibin kim olduğu fark etmez.
Kime hizmet ettiği fark etmez.
Neye hizmet ettiği fark etmez.
İdeolojisi, dini, milliyeti, aidiyeti fark etmez.
Selocan, o kadar “çok amaçlıdır” işte...
O kadar “çok yönlüdür”.
O kadar kullanışlıdır.
Her tür dış istihbarata “tek kullanımlık aparat” olmaya her daim hazır ve nazırdır.
Ona göre herkes “olası” sahiptir, herkes “olası” dosttur, herkes “olası” düşmandır.
Ancaaaak...
Menfaati tükendiği an ise tıpkı “doyduğu” zaman dişlerini geçirerek kanını emdiği bedenden kolayca ayrılan “sülük” gibi sahibini bırakır.
“Güneydoğu ve şehrim kendi mezarını kazan YDGH’lilerce cehenneme çevrilmişken bunu neden mi anlatıyorum?
PKK karakteristiğini yakından tanımanız için...
Ha HDP-PKK, ha Selocan...
Bildiğiniz gibi sık sık Selocan üzerinden PKK analizi yapıyorum.
Yok, durun PKK repliğiyle söyleyeyim, Selocan üzerinden PKK “çözümlemesi” yapıyorum.
Çünkü Selocan, HDP-PKK karakteristiğinin “azaltılmış numunesi” gibidir.
Tıpkı FETÖ’nün örgütsel yapısı gibi PKK’da da tabandan tavana, tavandan tabana birey birey birbirinin “aynısıdır”, “benzeridir”. Zaten yine tıpkı FETÖ gibi PKK da, örgütsel yapı olarak, tek bir organizmaymış gibi hareket ederler. Biri hepsi, hepsi biri gibidir. Biri hepsi, hepsi biri içindir.
Stratejik olarak bünyelerine dahil ettikleri “doku uyuşmazlığı olan” unsurları dahi, tıpkı FETÖ gibi kısa sürede dönüştürüp kendine entegre eder, uyumlu hale getirir.