• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP meşruiyetini yitirdi

Yeniakit Publisher
2019-11-18 09:59:00 - 2019-11-18 10:02:15
HDP meşruiyetini yitirdi

Terör örgütü PKK/YPG’nin sınırdan uzaklaşması, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ve Diyarbakır’da annelerin HDP önünde nöbet tutması, HDP’nin sonunu getirdi. Konuya ilişkin Akit’e konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “HDP’li seçilmişlerin tamamına yakını, belki de tamamı dağla ilişkililer. HDP meşruiyetini yitirmiştir” dedi.

 Hasan Türkmen  Ankara 

Terör örgütü PKK/YPG’nin Barış Pınarı Harekatı’yla sınırdan uzaklaşması, terör örgütleri ile bağlantıları ortaya çıkan HDP’li belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ve Diyarbakır’da kaçırılan evlatlarının hesabını HDP’den sorarak 2 ayı aşkın süredir acılı ailelerin HDP önünde nöbet tutması, HDP’nin sonunu getirdi.

Seçim listesi dağdan geliyor!

HDP’nin meşruiyetini kaybettiğine dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “HDP’li seçilmişlerin tamamına yakını, belki de tamamı dağla ilişkililer. Bunların listelerini de dağ yapıyor. HDP meşruiyetini yitirmiştir. Gerek belediye başkanlarının, gerek milletvekillerinin, gerekse teşkilat başkanlarının tutum ve icraatlarından belli. HDP’li belediyelerin, bulundukları il ve ilçelerde halka hiçbir hizmet yapmadıkları, paranın dağa gittiği aşikardır. Böyle olunca da yerlerine kayyımlar atandı. Ayrıca HDP’nin önünde aylardır çocuklarını isteyen 55 tane annenin feryatları da bunu doğruluyor. Diyarbakır anneleri, ‘Bizim çocuklarımız HDP Diyarbakır İl Binasına girdi ve burada kayboldu’ diyor. Gündüz giren çocukları, gece dağa götürdükleri ile ilgili iddiaları vardı. Demek ki bunların hepsi doğru. HDP, CHP’nin destekleriyle Meclis’e girdi. Bu vesileyle Kılıçdaroğlu ve ekibinin de bu işte ne kadar günahkar olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

HDP’de ölüm sessizliği!

HDP’de sessizliğin hakim olduğunu ve Diyarbakır’da bir çalışmanın olmadığını ifade eden HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ise, “Barış Pınarı Harekatı’nın HDP’ye negatif etkileri oldu. HDP’li belediye başkanlarının terör bağlantılarının ortaya çıkması da HDP’yi iyice zora soktu. Diyarbakır’da yüzde 80 oy potansiyeline sahip olan HDP, bu alanda hiçbir çalışma yapmıyor. Seçmenin bu konuda bilinçlenmesi lazım. Bu olayların HDP’ye etki ettiği açık ama buradaki insanlar, bir anda HDP’yi bırakmayacak. Seçim gelse, buradaki insanlar sandıktan yine aynı neticeyi çıkaracak. Bu olayların ne kadar meyve verdiği ya da nasıl tepki aldığı seçimde belli olacak. PKK/YPG’nin sınırımızdan uzaklaşması, bazı belediye başkanlarının terörle bağlantılarının ortaya çıkması mutlaka etkileri olmuştur. Görünen o ki oldu da. Diyarbakır annelerinin nöbeti de HDP için durumu zora soktu. HDP’de bir sessizlik var ama tamamen ‘bitti, tükendi’ demek doğru değil. Onu da zaman gösterecek” şeklinde konuştu.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İdo1

Dağa kul köle olmuş bu yapının hemen kapatılması millet vekillerinin tutuklanması lazım çünki hepsi terörist bunların.

isimsiz

HÜKMÜNÜ yitiren hdp hala devletten maaş alıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23