• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Havada acil çıkış kapısı kopan uçakla ilgili korkunç gerçek!

2024-01-09 15:26:37
Havada acil çıkış kapısı kopan uçakla ilgili korkunç gerçek!

ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurumu (NTSB), havadayken gövdesinden uçak kapısı büyüklüğünde parça kopan uçağın, teftiş görüntülerini paylaştı. Öte yandan, en az 5 uçağın daha cıvatalarının gevşek olduğu tespit edildi.

#1
Foto - Havada acil çıkış kapısı kopan uçakla ilgili korkunç gerçek!

Alaska Havayollarına ait Boeing 737 Max 9 yolcu uçağının geçen hafta havadayken gövdesinden uçak kapısı büyüklüğünde bir parça kopmuş ve uçak acil inişi yapmıştı.

#2
Foto - Havada acil çıkış kapısı kopan uçakla ilgili korkunç gerçek!

NTSB dün uçakta gerçekleştirilen teftiş görüntülerini paylaşarak bir öğretmenin arka bahçesine düşen parçanın ise başkent Washington’daki laboratuvarda inceleneceğini belirtti. Öte yandan filosundaki 65 adet Boeing 737 Max 9 yolcu uçağını olay sonrasında geçici yere indiren Alaska Havayolları’nı takiben ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), 171 adet Boeing 737 Max 9 tipi yolcu uçaklarının kullanımını 7 Ocak günü askıya aldığını duyurdu.

#3
Foto - Havada acil çıkış kapısı kopan uçakla ilgili korkunç gerçek!

FAA, dün açıklama yaparak “Boeing 737-9 uçağı, operatörler hem sol hem de sağ kabin kapısı çıkış tapalarını, kapı bileşenlerini ve cıvatalarını içeren gelişmiş denetimleri tamamlayana kadar yerde kalacak. Operatörler ayrıca, herhangi bir uçağı tekrar hizmete sokmadan önce, denetimlerden elde edilen bulgulara dayalı olarak düzeltici faaliyet gerekliliklerini de tamamlamalıdır” dedi. ABD'de kullanılan Boeing 737 Max 9'ların büyük çoğunluğu United Airlines ve Alaska tarafından işletilirken, Türk Hava Yolları ile Panama'ya ait Copa Airlines ve Aeromexico da aynı model uçakları detaylı denetimler için yere indirdi.

#4
Foto - Havada acil çıkış kapısı kopan uçakla ilgili korkunç gerçek!

EN AZ 5 UÇAĞIN CIVATALARI GEVŞEK ÇIKTI United Airlines ekipleri inceleme sırasında en az 5 uçağın cıvatalarının gevşek olduğunu tespit etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23