Haşhaş tohumlarının en önemli sağlık yararları arasında cilt ve saç sağlığını iyileştirme, bağışıklık sistemini artırma, kalp sağlığını koruma, kadın doğurganlığını artırma, kan akışını artırma, sindirimi düzenleme, kemikleri güçlendirme gibi özellikleri yer alır.
Haşhaş tohumlarının en önemli sağlık yararları arasında cilt ve saç sağlığını iyileştirme, bağışıklık sistemini artırma, kalp sağlığını koruma, kadın doğurganlığını artırma, kan akışını artırma, sindirimi düzenleme, kemikleri güçlendirme gibi özellikleri yer alır.
Haşhaşın faydaları nelerdir?
Omega-3 ve omega-6 yönünden zengindir. Haşhaş faydaları içindeki yağ asitleri ile iyice güçlenir.
Beyin ve kalp için faydalıdır. Manganez güçlü antioksidan özelliğiyle bilinir.
Ağrı kesici özelliği tıp sektöründe kullanılmasını beraberinde getirir.
Tansiyon hastaları için bir hayli faydası vardır.
Kabızlık problemlerinin giderilmesinde yardımcı olur.
Cilt problemlerinin azaltılmasında, cildin güzelleşmesinde de etkisi vardır.
Kalsiyum, potasyum, çinko, demir, manganez, bakır mineralleri bulundurur. Özellikle bakır, kan hücrelerinin üretiminde oldukça etkilidir.
Her besinde olduğu gibi haşhaşın da aşırı tüketilmesi elbette ki zararlıdır. Bu yüzden sağlık açısından aşırıya kaçmadan dozunda tüketilmelidir. Haşhaş kalori açısından da tehlikeli değildir. 1 yemek kaşığı haşhaşta 47 kalori vardır. Haşhaş faydaları çok fazla olsa da haşhaş alerjisi olan kişiler bu faydaları başka doğal gıdalardan almak durumundadır.