• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hangi suyu nasıl tüketmeli? Musluk suyu, damacana, arıtma..

Yeniakit Publisher
2019-05-20 11:38:00 -
Hangi suyu nasıl tüketmeli? Musluk suyu, damacana, arıtma..

Çeşmeden içtiğimiz sular ne kadar güvenli? Damacanalar ne kadar sağlıklı? Arıtma sularını doğru tüketiyor muyuz?

Çeşmelerimizden akan sulara güvenmiyor ve damacana su alma ihtiyacı duyuyoruz. Peki damacana sular ne kadar sağlıklı? 

Paketlenmiş olan sulara çok dikkat etmemiz gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Sonuç olarak alınan suyun kullanıldığı ürün bir plastiktir. Aldığınız takdirde, cam bir damacanaya aktarıp, plastik olanı da güneşten uzakta tutmalısınız. 1 hafta içerisinde suyun tüketilmesi gerekir.

Özellikle tek kullanımlık pet şişelerdeki risk daha büyük. Kullanımdan sonra mutlaka atılmalı ve ısıya maruz bırakılmamalıdır. Aksi takdirde içinde bulundurduğu suya kendi maddelerini bırakabilir.

Çeşmelerden akan suyun kokma sebebi, klor tadının fazla olmasından kaynaklıdır. Çeşmeden içilecek olan suyun da, dinlendirilerek içilmesi gerekir. 

Arıtmadan içilen sularında mutlaka devamlı kontrollerinin yapılması gerekir. Çünkü değiştirilmeyen filtreler yosun bağlayabilir ve sağlığınızı tehdit edebilir. Yani doğru tüketmediğiniz takdirde zararlı bir su içmiş olacaksınız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suları kaynatarak içmek de pek faydalı değildir. İçerisindeki vitaminlerin ölmesi sonucunda sudan geriye elimizde pek bir şey kalmamış olur. 

Özellikle günlük su tüketiminizin içerisine maden sularını eklemeye çalışın. Çünkü bu sular oldukça doğal ve vitamin bakımından zengindir.

 - Meyveli maden suları için aynı durum geçerli değildir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23