• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakan Fidan, Fahrettin Altun'un telefonuna niye baktı? Kübra Par olayın perde arkasını anlattı

Yeniakit Publisher
2022-07-21 15:15:00 - 2022-07-21 15:24:48

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Habertürk yazarı Kübra Par, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un telefonuna bakmasının perde arkasını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı”nda bir araya geldi.

Erdoğan’ın basın toplantısı düzenlerken arkasında oturan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu.

Kaydedilen bir görüntüde, Fidan’ın yanında notlar alan Altun’un telefonuna baktığı görüldü. Sosyal medyada gündem olan görüntüye kullanıcılar “Meslek hastalığı, MİT Başkanı nasıl olsa ve MİT çalışıyor” şeklinde yorumlar yaptı.

Habertürk yazarı Kübra Par, olayın perde arkasını yazdı. Par şu ifadeleri kullandı:

"Hakan Fidan’ın bir yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu öteki yanında ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun, onun yanında da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oturuyordu.

Cumhurbaşkanı önündeki metni okurken bir ara Altun telefonuna bakmaya başladı. Fidan da yandan onun telefonunu keserken kameralara yakalandı.

Dün doğal olarak bu kare üzerine epeyce geyik çevrildi. “Fidan iş başında”, “Meslek hastalığı” gibi espriler yapıldı.

Gerçi bunun için MİT Başkanı olmaya gerek yok. İtiraf edelim pek çoğumuz yanımızda oturan kişi mesajlaşırken çaktırmadan kafa uzatıyoruz. Hatta buna karşı ekranı yalnız dik açıdan gösterip yanlardan karartan ekran koruyucular bile icat edildi.

Peki Fidan canlı yayında olduğunu ve bu bakışın fark edileceğini düşünemedi mi?

Görüntüleri dikkatle incelerseniz olayın aslında öyle olmadığı anlaşılıyor çünkü söz konusu anın devamında Altun telefonunun ekranını büyüterek Fidan’a gösteriyor.

Hatta ondan öncesinde daha dikkat çekici bir detay var. Altun önündeki notlara bakarken bir şey fark ediyor. Önce Fidan’a sonra diğer yanında oturan İbrahim Kalın’a dönüp bir şeyler söylüyor. Ekip hareketleniyor. Birkaç saniye sonra Kalın Cumhurbaşkanı’na bir not yazıp uzatıyor.

Muhtemelen Cumhurbaşkanı’na hazırlanan notlarda bir eksik veya hata fark ettiler ve durumu nasıl düzeltebileceklerini çaktırmadan tartışmaya çalıştılar.

Ben daha ziyade Cumhurbaşkanı'nın önüne koydukları notta ne yazdığını merak ettim doğrusu..."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Uğur

Bence Hakan Fidan Fahrettin Altun ve İbrahim Kalın'ı cidden gözetlesin.

CAN BAR

Sen boşver Ekrem le aran nasıl yada selahattin demirtaş aday olmalı diye çaba sarfet hatta meral akşener c başkanı olmalı diye çaba sarfet cumhur ittifakı çok oy kaybetti diye salla birde ekrem mi mansur mu ona odaklan sende istemiyırsun kemali ama malesef kemal aday
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23