• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hain darbe girişimi gecesi kapıcı dairesine saklanmış

Yeniakit Publisher
2016-07-30 08:27:00 -
Hain darbe girişimi gecesi kapıcı dairesine saklanmış

Darbe soruşturmasında tutuklanan EDOK Okullar Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu’nun ifadesine ulaşıldı

Kuleli ve Maltepe Askeri Lisesi gibi birçok askeri okuldan sorumlu olan ve darbe soruşturmasında tutuklanan EDOK Okullar Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu’nun ifadesine HABERTÜRK ulaştı. Barutçu, özetle şunları söyledi:

UÇAK SESLERİNE UYANDIM: Yorgun olduğum için uyuyakalmışım, uçak seslerine uyandım. Saat 21.30 sularıydı. Balkona çıktım, Genelkurmay Karargâhı tarafından atış sesleri geliyordu. Tümgeneral Zekai Aksakallı’ya ne olup bittiğini sordum. O da “Komutanım beni düğünden kaçırmaya çalıştılar ancak direndim ve kurtuldum. Ortada bir anormallik var. Sanırım bir grup asker tarafından müdahale gerçekleşiyor” dedi. Zekai Paşa’dan önceki Özel Kuvvetler Komutanı olmam sebebiyle beni de kaçırmaya teşebbüs ederler diye karşı komşum olan Tuğgeneral Rıza Çağatay’ın kapısını çaldık. Yarım saat kadar evlerinde kaldık.

KAPICI ODASINA SIĞINDIK: Albay Recep Özdemir aradı. “Komutanım nöbetçi amir sizinle görüşmek istiyor” dedi. Göreve yeni başlayan havacı bir yüzbaşı ile askeri hattan konuştum. “Sıkıyönetim emri geldi” dedi. Moralim bozuldu. Yanıma Rıza Çağatay Paşa’yı ve eşini, eşim ve kızımı alarak kapıcı odasına sığındık.

‘KOKTEYL VAR’ DİYE ÇAĞIRMIŞLAR: Kuleli Askeri Lisesi’nde darbe girişiminde bulunanları tespit için görevlendirildim. Albay Mürsel Çıkrıkçılar’ın darbe gecesi İstanbul’da ikamet eden çocukları “Kokteyl var” diyerek okula topladıklarını, darbe girişimine katıldıklarını tespit ettik. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Barutçu’nun cuntacıların atama listesinde görevinin karşısında “Devam” yazması ve okullardaki kalkışmayı önlemek için hareket edebilecekken kapıcı odasına sığınmasını gerekçe göstererek tutuklanmasına karar verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23