• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hahamlar tokatçılığa başladı: Parayı ver koronadan kurtul

Yeniakit Publisher
2020-04-18 15:22:00 - 2020-04-18 15:25:43
Hahamlar tokatçılığa başladı: Parayı ver koronadan kurtul

Koronavirüsün yayıldığı ülkelerden İsrail'de hahamlar tokatçılığa başladı. İsrail'in tanınan hahamlarından Chaim Kanievsky'e yakınlığı ile bilinen bir dernek, 3 bin yeni İsrail şekeli (yaklaşık 5 bin 800 Türk lirası) bağışta bulunanların koronavirüse yakalanmayacaklarını iddia etti.

İsrail'in Kanal 12 televizyon kanalında yer alan haberde, Haham Kanievsky'e yakın ve Ultra-Ortodoks Yahudilerin yoğunlukta olduğu Bney Brak kenti merkezli Kupat Ha'ir isimli derneğin geçen ay yardım kampanyası başlattığı bildirildi.

Salgından etkilenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek amacıyla başlatıldığı kaydedilen kampanya için bağışçılardan destek istendiği ifade edildi.

Derneğin internet sitesinde yer alan açıklamada, kampanyaya 3 bin yeni İsrail şekeli (yaklaşık 5 bin 800 Türk lirası) bağışta bulunanlara, "kendisi ve ailesini Kovid-19'dan koruyacak muska" gönderileceği belirtildi.

30 ay taksit imkanı

Kampanyada ayrıca 3 bin şekel bağış yapmak isteyenlere 30 ay taksit imkanı sunulduğu vurgulandı. Yıllık 131 milyon yeni İsrail şekeli (yaklaşık 253 milyon TL) bütçeye sahip derneğin, söz konusu kampanyada 280 bin yeni İsrail şekeli (540 bin TL) topladığı aktarıldı.

Haham Kanievsky, daha önce de İsrail yönetiminin Kovid-19 nedeniyle sinagoglara gidilmemesi ve Yahudilerin dini okullarında (Yeşiva) eğitime ara verilmesi tavsiyesine karşı çıkarak, "Tevrat eğitimini durdurmak Kovid-19'dan daha tehlikeli." açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından Kovid-19'un yayılmasını önlemek için yapılan tüm uyarılara rağmen Bney Brak'taki Haham Kanievsky'nin takipçileri, sinagog ve Yeşivalara gitmeye devam etmişti.

Kanievsky, 25 Mart'ta ise Hahamlar Birliğinin Kovid-19 nedeniyle İsrail'deki tüm sinagogların kapatılması kararına destek vererek takipçilerine hükümetin getirdiği kurallara uymaları çağrısı yapmıştı.

Kudüs'ün ardından en çok koronavirüs vakası Bney Brak'ta

Yaklaşık 200 bin nüfusa sahip olmasına rağmen İsrail'de Batı Kudüs'ün ardından en fazla Kovid-19 vakasına rastlanan kentin Bney Brak olması dikkati çekiyor.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede toplam Kovid-19 vakası 13 bin 107'ye ulaşırken, Bney Brak'ta bu sayı 2 bin 150 olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar, kentte Kovid-19 vaka sayısının tespit edilenden çok daha fazla olduğunu dile getiriyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

murat

ORTACAG AVRUPASI YOBAZLIGI DEMEK HALA VAR; AMA O ZAMANLAR CENNETTEN YER AYIRTIYORLARDI

Elazığlıi

Nerdesiniz eyyy ehli laikler! yetişinnn! laiklik elden gidiyor, yoksa bu sizi ilgilendirmiyor mu? sadece müslümanların ibadetleri mi sizi ilgilendiriyor?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23