• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güneş gözlüğüyle temassız ödeme başlıyor

Yeniakit Publisher
2017-03-16 15:46:00 -
Güneş gözlüğüyle temassız ödeme başlıyor

ABD merkezli finans hizmetleri şirketi Visa, giyilebilir teknoloji ürünlerine bir yenisini ekleyerek üzerinde bulunan NFC çipiyle pos cihazlarına temassız ödeme yapabilecek güneş gözlüklerini tanıttı.

Son dönemde gittikçe artan giyilebilir teknoloji ürünleri kervanına akıllı ayakkabılar, akıllı ceketlerin ardından temassız ödeme yapan gözlükler de eklendi.

Finans hizmetleri şirketi Visa, ürettiği yeni güneş gözlüğüyle giyilebilir teknolojiyi ödeme sistemleriyle birleştirdi. Daha önce akıllı telefonlarla ve akıllı saatlerle yapılabilen temassız ödeme sistemi şimdi de, NFS çipinin bulunduğu güneş gözlükleriyle yapılabilecek.

Kullanıcıları cüzdan taşıma zahmetinden kurtaran temassız ödeme yapabilen güneş gözlüğü, içinde bulunan NFS çipiyle pos cihazına yaklaştırarak tanımlanmış olan kartla ödeme imkanı sağlıyor.

Gözlüğün prorotipleri ilk olarak Avustralya'da yapılacak olan sörf yarışmalarında, yarışmacılara verilerek test edilip insanların beğenisine sunulacak. Gördüğü ilgiliye göre piyasaya sürülmesi beklenen gözlüğün, henüz tanıtım aşamasında olduğu belirtiliyor.

Gücünü okuyucu terminalden aldığı için herhangi bir güç sistemine gereksinim duymayan NFS çipleriyle üretilecek olan gözlüğün ilk olarak sponsorlara ve bankalara dağıtılması bekleniyor. Fiyatı ve ne zaman kullanıcıların hizmetine sunulacağı hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23