• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gülen'den himmet paralarıyla Türkiye'yi karalama bağışı!

Yeniakit Publisher
2015-02-07 11:17:00 - 2015-02-07 11:45:37
Gülen'den himmet paralarıyla Türkiye'yi karalama bağışı!

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılma çalışmaları devam eden Fethullah Gülen ABD'de son kozunu oynuyor. Türkiye'yi karalama kampanyasına hız veren Gülen, milyonlarca dolar bağış yaparak markaja aldığı 90 Amerikalı vekile mektup yazdırdı. Mektupta Türkiye'de okyanus medyasına baskı yapıldığı ileri sürülerek Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesi istendi.

Gittikçe köşeye sıkışan Pensilvanya şimdi bağışlarla finanse ettiği kongre üyelerini devreye soktu. Milyonlarca dolar bağış yapılarak markaja alınan ABD kongre üyelerinden 90'ına Türkiye karşıtı sert bir mektup yazdırıldı. Mektupta okyanus medyasının baskı altında olduğu iddia edilerek Amerikan Dışişleri Bakanlığı göreve çağrıldı.

4 Şubat'ta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e gönderilen mektubun sponsoru Gülen Örgütü'nün kontrol ettiği Turkish-American Alliance yani Türk-Amerikan ittifakı adlı lobi kuruluşu.

Başkanlığını Faruk Taban'ın yaptığı bu kuruluş 2010 yılından bu yana aktif bir şekilde kongre üyelerine birebir markaj yapıyor.

Oy ve para da vadeden örgütün Kongre'deki gücü "İsrail Lobisi"nin yanında bir "Gülen Lobisi" de oluştuğunu kanıtlar nitelikte.

ABD Federal Seçim Komisyonu'nun resmi verilerine göre 2006-2012 yılları arasında hem Cumhuriyetçi Parti hem de Demokrat Parti'den adaylara 1,5 milyondan fazla bağış yapan örgütün destek verdiği isimler arasında Türkiye'yi teröristler yönetiyor diyen Teksas Valisi Rick Perry de vardı.

2000-2014 yılları arasında kongre üyelerini bedava Türkiye'ye getiren Gülenciler, bu geziler sırasında milletvekillerini kendi gazete, dergi, okul ve kuruluşlarına götürerek kendi propagandalarını yaptı. Legistorm adlı kongre harcamalarını gösteren web sitesinden alınan belgeler, cemaatin bu süre zarfında 3 milyondan fazla bir parayı bedava geziler için harcadığını gösteriyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e Türkiye'ye baskı yapması için mektup yazan isimler arasında Teksas milletvekili Sheila Jackson Lee de bulunuyor. Ekim 2013'te Gülen bağlantılı Harmony Okulları'nın yöneticileri Lee'ye 23 bin dolardan fazla bağışta bulundu.

Kamu parasıyla işletilen 150'den fazla özel okulu tüm ABD'de kontrol eden Gülenciler, bu okullardan elde ettikleri paraları Amerikan siyasetine aktararak Kongre'de güç elde ediyor.

Daha önce de Pensilvanya milletvekili Matt Cartwright, Gülencilerin bağışları usulsüz çıkınca, parayı geri vermişti. Gülenciler parayı verdikten sonra milletvekilinin önüne Kongre'de okuması için de bir metin koymuştu. Paralel Yapı'nın liderini demokrasi kahramanı ve ılımlı İslam'ın savunucusu olarak gösteriyordu. Cartwright da metni, Gülencilerin faaliyetlerinden habersiz, 19 Kasım'da ABD Kongresi'ne sunmuştu. Bağışların ABD seçim düzenlemelerinin üçünü ihlal ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Cartwright parayı iade etmişti.

Gülenciler, ABD genelinde kurdukların çok sayıda vakıf ile de akademisyen ve siyasilere ödüller dağıtıyor.

Örgütün ABD'de kurduğu Niagara Vakfı bunların başında geliyor. Birçok eyalette etkili olan kuruluş özel geceler tertipleyip kamu oyunda algı operasyonu yapıyor.

(A Haber)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23