• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gözlük ithalatına ek vergi yolda!

Yeniakit Publisher
2017-06-01 09:32:00 - 2017-06-01 09:45:55

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Gözlük ithalatına ek vergi yolda!

AB üyesi ülkeler ve Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden yapılan gözlük ve parçalarının ithalatında ek gümrük vergisi geliyor.

AB üyesi ülkeler ve Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden yapılan gözlük ve bunların aksam ve parçalarının ithalatında yüzde 29,8 ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Bakanlar kurulunun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; güneş gözlükleri, diğer türde gözlükler, plastik ve diğer maddelerden yapılma gözlük çerçevesi ile bunların aksam ve parçaları ithalatında yüzde 29,8 ilave gümrük vergisi uygulanacak. Söz konusu uygulama AB üyesi ülkeler ile Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden ithalat için geçerli olacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23