• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! Hastane için flaş karar

Yeniakit Publisher
2022-10-05 19:00:00 - 2022-10-05 19:50:55
Görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı! Hastane için flaş karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının yaşlı bir hastaya yönelik gayriahlaki davranışlarda bulunduğu İstanbul'daki özel Bayındır Hastanesi'nde faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki özel Bayındır Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının yaşlı bir hastaya para atma görüntüleri hakkında bir daha kez açıklama yaptı. Görüntülerde sağlık çalışanı olduğu iddia edilen iki şahsın konuşma güçlüğü çeken yaşlı kadın hastanın yüzüne kağıt para atarak dalga geçtiği anlar yer alıyordu. Konu ile ilgili hemen harekete geçen Sağlık Bakanlığına bağlı müfettişler, söz konusu hastanede denetim yaptı.

“Özel Hastanenin faaliyeti durdurulmuştur”

Sağlık Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin özel hastanedeki incelemelerinin ardından olay hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir kez daha paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Earphone

Evet olması gereken tamda bu.  

Adem Adem

Hastane nin bence bir suçu yoktur, başka hastanelerden kasıtlı para karşılığında yaptırılmış olabilir bu bir. İki, Hastane nin başhekim ve müdür esaslı hesaba çekilmeli. Üç, Sağlıkçılara olağanüstü hakların sağlanıp hastalar müşteri gibi görüldüğü müddetçe bu olaylar artar azalmaz. Sağlıkçıların yaka kartı ismi cismi bile yok bir haksızlık olunca ismi ile ilgili metcilere bildirebilesin. Avrupa da herkesin ismi yakasındadır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23