• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görmez: Suriyeli 50 bin Müslüman, Hıristiyan oldu!

Yeniakit Publisher
2016-05-28 18:07:00 -
Görmez: Suriyeli 50 bin Müslüman, Hıristiyan oldu!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez “Sadece Almanya’da çoğu Suriyeli 50 bin Müslüman, Hıristiyan oldu” dedi.

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in “Sadece Almanya’da çoğu Suriyeli 50 bin Müslüman, Hıristiyan oldu” dediğini aktardı. 

Diyanet’in Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı’na değinen Karaca, toplantının amacının mültecilere daha doğru hizmetin nasıl tasarlanacağına dair ortak bir akıl oluşturmak olduğunu söyledi.

Mültecilerin zor durumunu misyonerlik faaliyeti için altın bir fırsat olarak görenlerin boş durmadığına dikkat çeken Karaca, "Çünkü trajedi büyük. Kıta Avrupa’sına geçen çoğu Suriyeli, bir kısmı Afgan ve başka ülkelerinden mülteciler daha kiliselerin boğaz tokluğu vaatlerine karşı dinlerini veriyor. “Sadece Almanya’da çoğu Suriyeli 50 bin Müslüman, Hıristiyan oldu” diyor Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez. Kiliseler Avrupa’ya geçen Suriyelilere, özellikle çocuklara çoktan el atmış durumda" dedi.

Buna karşılık Diyanet'in ne yaptığını da soran Karaca, yazısını şöyle sürdürdü: "Görmez anlattı: “Avrupa’daki bütün teşkilatlarımızın, göçen Müslüman kardeşlerimizle ilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Almanya’da 25 bin aile için kardeş aile çalışması başlattık. Yetimler için daha önce göçmüş durumu uygun aileleri koruyucu aile olarak konumlandıran projeler uyguluyoruz. Camilere ücretsiz ulaşım sağlıyor, göç eden insanların gittikleri yerde doğum, düğün, bayram ve ölüm gibi olayları inançlarına uygun eda etmesi için çalışmalar yapıyoruz.” Diyanet Türkiye’deki çadırkentlerde de Suriyeli hocaları hizmete dahil ederek çalışmalar yapıyor."

 

(Risalehaber)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23