• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görevden alınan HDP'li başkan İngilizce videoyla sahiplerinden yardım istedi

Yeniakit Publisher
2019-08-23 12:07:00 -

İçişleri Bakanlığı tarafından terörle ilişkileri tespit edilerek görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, İngilizce bir video yayınlayarak Batı'daki sahiplerinden yardım istedi.

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla, terörle ilişkileri tespit edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı.

Sahiplerine koştu

Belediyenin kaynaklarını hizmet için değil terörü finanse etmek için kullanan başkanlardan biri olan Selçuk Mızraklı, İngilizce bir video yayınlayıp batıdaki sahiplerinden yardım istedi! Terör örgütü PKK'ya olan desteğini görmezden gelen Mızraklı, yayınladığı videoda mağdur edebiyatı yaparak "uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye" davet etti! 

Adaylık talimatını Kandil'den aldı

Tespit edilen terör bağlantıları sebebiyle görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı'ya "Aday olacaksın" talimatını bizzat terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Sabri Ok'un verdiği öğrenildi.

Belediyeyi PKK kampına çevirmişti

Görevden alınan Selçuk Mızraklı 4 ayda belediyeyi PKK karargahına çevirdi. PKK'nın elebaşlarından Muzaffer Ayata'nın yakını 'başkan danışmanı', Sabri Ok'un yeğeni Selda Baran da Kadın ve Aile Daire Başkanı olarak atandı. Kayyumun terör bağlantıları nedeniyle iş akitlerini feshettiği 248 kişi de işe alındı.

Ahmet Türk de ilk fırsatta sahiplerine koştu

Tıpkı Selçuk Mızraklı gibi Ahmet Türk de, İsviçre ve Norveç'in Başkonsolosları ile bir araya geldi. Türk, daha sonra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile de toplantı yaptı ancak detaylar basın ile paylaşılmadı. HDP'nin sokak çağrısı ve Ahmet Türk'ün İsviçre ve Norveç Başkonsolosları ile birlikte Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu üyeleri ile görüşmesi talimatların nereden alındığını bir kez daha gözler önüne serdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: Takvim

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

Saf adam, ellerini de yukari kaldirsaydin belki yardimlari olurdu! PKK ya kurdce konus belki onlar yardim eder sana!

Osman GENÇ

Bu teröristleri buldukları yerde devlet itlaf etsin. Hem bu vatanın ekmeğini yiyecek hem de ihanetin en büyüğünü yapacaklar. Yok öyle bir şey. Hangi ülke buna izin verir? Böyle bir şey Amerika için veya Rusya için düşünülebilir mi? Adamlar anında böyleleri temizliyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23