• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gökçeada Rum kurabiyesi: 15 tatilde ne yapacağız diyenlere Çanakkale’de meşhur

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Gökçeada Rum kurabiyesi: 15 tatilde ne yapacağız diyenlere Çanakkale’de meşhur

Çanakkale’nin yöresel lezzetleriyle hazırlanan ve markalaşan ünü tadıyla hem yerli hem yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Gökçeada'nın meşhur kurabiyesi. Okul çantası, iş çantası olan yanından götürüyor 15 tatilde çocuklarını eğlendirmek isteyen aileler için önerilerimizi keşfedin.

Gökçeada Rum Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

 Malzemeler
250 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un(kavrulmuş)
1/2 (yarım) su bardağı normal un
1 su bardağı badem

Gökçeada Rum Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak bıçak ile iri doğranmış bademleri tavaya koyup kısık ateşte kavurun.
Farklı bir tavaya da unu koyup kavurun. (10 dakika kadar)
Kavrulan un ve bademi iyice soğutun.
Derin bir kabın içerisine margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından kavrulan unu ekleyip yoğurmaya başlayıp normal unuda ilave edin.
Kurabiye hamurunuz hazır olduğunda son olarak bademleri hamurunuza ilave edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyeleri soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23