Gökçeada Rum kurabiyesi: 15 tatilde ne yapacağız diyenlere Çanakkale’de meşhur
Çanakkale’nin yöresel lezzetleriyle hazırlanan ve markalaşan ünü tadıyla hem yerli hem yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Gökçeada'nın meşhur kurabiyesi. Okul çantası, iş çantası olan yanından götürüyor 15 tatilde çocuklarını eğlendirmek isteyen aileler için önerilerimizi keşfedin.
Gökçeada Rum Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
250 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un(kavrulmuş)
1/2 (yarım) su bardağı normal un
1 su bardağı badem
Gökçeada Rum Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak bıçak ile iri doğranmış bademleri tavaya koyup kısık ateşte kavurun.
Farklı bir tavaya da unu koyup kavurun. (10 dakika kadar)
Kavrulan un ve bademi iyice soğutun.
Derin bir kabın içerisine margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından kavrulan unu ekleyip yoğurmaya başlayıp normal unuda ilave edin.
Kurabiye hamurunuz hazır olduğunda son olarak bademleri hamurunuza ilave edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyeleri soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra bol pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun.