• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

GİMDES sertifikalı ürünler temiz çıktı

Yeniakit Publisher
2019-11-30 11:33:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
GİMDES sertifikalı ürünler temiz çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş ürünlere yönelik denetiminde GİMDES’ten Helal ve Tayyib sertifikası almış 500 civarındaki firmadan ve sertifika alınmış 15 bin çeşit üründen hiçbiri denetime takılmadığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığından internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

618 firmaya ait bin 211 parti ürünün listesi yer aldı. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana bin 283 firmaya ait 2 bin 816 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu. Duyuruda, alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve ürünleri, bitkisel yağ ve margarin, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, şekerli mamuller, süt ve süt ürünleri ile takviye edici gıdalarda taklit tağşiş yapıldığı ve ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen firma ve ürün isimlerine yer verildi.

Bakanlığın son denetimde GİMDES’ten Helal ve Tayyib sertifikası almış 500 civarındaki firmadan ve sertifika alınmış 15 bin çeşit üründen hiçbiri denetime takılmadığı ortaya çıktı. Resmi denetim kriterlerine ek olarak, Helal ve Tayyib kriterlerini de denetleyen GİMDES bir defa daha güvenilir bir sertifikalama kurumu olduğunu kanıtladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23