Son günlerde ev hanımları sık sık sokak simidinin evde yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. İşte, “Gevrek simit nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
Son günlerde ev hanımları sık sık sokak simidinin evde yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. İşte, “Gevrek simit nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
Gevrek simit nasıl yapılır?
Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 3,5-4 su bardağı un
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 kase susam
Derin bir kabın içerisinde ılık su, ılık süt ve mayayı alıp karıştırın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Ardından şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
Son olarak azar azar unu ekleyin.
Kullanılan malzemeye göre 3,5 ya da 4 su bardağı un yeterli olacaktır.
Hamur kulak memesi kıvamını alınca üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
Bu arada susamı tavada hafifçe kavurun.
Su ve pekmezi bir kasede karıştırın.
Hamurdan bezeler koparıp halkalar yapın.
Halkaları önce pekmezli suya ardından susama bulayıp tepsiye dizin.
180 derecelik fırında simitler kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.