• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gençleşen DEİK, tecrübeleriyle Türkiye’yi dünyaya anlatacak

Yeniakit Publisher
2020-01-14 10:11:00 - 2020-01-14 10:12:12
Gençleşen DEİK, tecrübeleriyle Türkiye’yi dünyaya anlatacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) iki yıl süresince görev alacak İş Konseyi Başkanları iş hayatlarında da başarılı hizmetlere imza atıyor.

Hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulunda başkanlık heyecanını yeniden yaşayanlar arasında genç işadamları öne çıktı. Toplamda 145 İş Konseyinde yapılan seçimlerde birçok başkan koltuklarını korurken, tecrübeli isimlerin de seçimlerde yer alması dikkat çekti. 121 konseyde mutabakat ile tek liste ile seçime girilirken, 24 İş konseyinde seçim yarışı yaşandı.

Türkiye’nin diğer ülkelerle ticari ilişkilerinde önemli roller üstlenen DEİK, önümüzdeki dönemde de heyetler arası görüşmelerle ülke ekonomisine yön verecek anlaşmaların kapısını aralayacak. Bu amaçla, iş konseyleri görev aldıkları ülkelerin heyetleriyle sürekli temas halinde olacak. İki yıl süreyle görev alacak olan İş Konseyi başkanları ise kendi alanlarında da başarılı çalışmalar yürütüyor. Bu başkanlardan öne çıkanları ve faaliyet alanları ise şöyle:

-Türkiye-Arnavutluk İş Konseyi - A. Galip Tözge: Daha önce özel bankalarda genel müdür ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan A. Galip Tözge, halen Çalık Holding Bankacılık Grup Başkanı olarak görevini sürdürmekte.

-Türkiye-Avustralya İş Konseyi - Mustafa Mertcan: ASKON Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Mertcan, üniversite yıllarında ilgi duyduğu similatör sektöründe ilk girişiminde bulundu. Mertcan, Dof Robotik A.Ş’nin kurucuları arasında yer alıyor.

-Türkiye-Ekvator Ginesi İş Konseyi - Adnan Bostan: MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı da olan Adnan Bostan, sahibi bulunduğu Adnan Bostan Mobilya şirketi ile sektörde faaliyet yürütüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Türkiye-Endonezya İş Konseyi - İlhan Erdal: 2014 yılından 2019 yılına kadar MÜSİAD Ankara Şube Başkanlığı görevini yürüten İlhan Erdal, Elektrik ve Aydınlatma alanında hizmet veren Erel Concept A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.

-Enerji İş Konseyi - Haluk Kalyoncu: Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu, son olarak Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. ile Ankara’da 400 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin en büyük entegre güneş enerjisi fotovoltaik panel üretim fabrikasına imza atmaya hazırlanıyor.

-Türkiye-Ürdün İş Konseyi - Ömer Faruk Akbal: Genç MÜSİAD Başkanlığı görevinin ardından MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Faruk Akbal, yabancılara gayrimenkul satışı yapan Nevita International Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

-Türkiye-Yemen İş Konseyi - Muhammet Uğurcan Barman: MÜSİAD Dış İlişkiler Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Deik Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkan Yardımcısı görevinde de bulunan Muhammet Uğurcan Barman, Yalova merkezli Beyttürk inşaat şirketinin patronluğunu yürütüyor.

-Türkiye-Hollanda İş Konseyi - Murat Özyeğin: FİBA Holding ve FİNA Holding’in 22 Ekim 2019 günü düzenlenen Genel Kurullarında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Murat Özyeğin, FİBA Grubunun kurucusu, babası Hüsnü Özyeğin’den grubun liderliğini devraldı.

-Türkiye-Kuveyt İş Konseyi - Ebru Özdemir: Limak Holding’in iştiraki Limak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Ebru Özdemir, ayrıca Limak Grup Şirketleri’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta.

-Türkiye-Zambiya İş Konseyi - Esra Cevahir: Esra Cevahir, Cevahir Danışmanlık Turizm ve Sağlık Hizm. Ltd. Şti., Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunuyor.

Tecrübeli isimler de var

-Türkiye-İrlanda İş Konseyi - Remzi Gür: Ramsey giyim üretimi ve perakende şirketinin kurucusu ve sahibi olan Remzi Gür, Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar ile ortak çalışarak Türkiye’de üç şirket kurdu. Gür, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığını da yapıyor.

-Türkiye-İspanya İş Konseyi - Zeynel Abidin Erdem: Erdem Holding ve GENPA Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Zeynel Abidin Erdem, TABA AmCham Onursal Başkanı olarak da çalışmalarını sürdürüyor.

-Türkiye-İtalya İş Konseyi - Zeynep Bodur Okyay: Kale Grubu bünyesinde yer alan şirketlerin Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Yönetim Kurulu Başkanlıkları’na getirilen Zeynep Bodur Okyay, şirketin yanı sıra birçok vakıf ve dernekte görev almakta.

-Türkiye-Kore İş Konseyi - Ali Kibar: Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra çeşitli vakıf ve dernek yönetimlerinde görev alan Ali Kibar, aile şirketi Kibar Grubunun her kademesinde görev aldı. Kibar, holdingin tepe yöneticiliğini yürütüyor.

-Türkiye-Umman İş Konseyi - Ümit Kiler: İnşaat, gayrimenkul, taşımacılık, AVM yönetimi, şeker sanayi ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Kiler Holding’in Başkan Vekili olarak görevini sürdüren Ümit Kiler; Hikmet Kiler Vakfı’nın kurucularından olup aynı zamanda vakfın mütevelli heyeti üyesi. Kiler ayrıca, TOBB, Betav, Bigiad, Müsiad, İTO, İTB ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyeliğini de sürdürmekte.

-Türkiye-ABD İş Konseyi - Mehmet Ali Yalçındağ: Doğan Holding yönetim kurulu üyesi ve Doğan Yayın Holding başkan vekilidir. Mehmet Ali Yalçındağ, Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA) Türkiye Başkanı, Türkiye Reklam Konseyi Başkanı olmasının yanı sıra Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’na atandı.

-Türkiye-Macaristan İş Konseyi - Adnan Polat: Yurtdışındaki eğitiminin ardından Türkiye’ye dönen Adnan Polat, Polat Holding’e bağlı Polat İnşaat’ta şantiye şefi yardımcılığı görevinde çalışmaya başladı. Ege Seramik yönetim kademelerinde çeşitli görevlerde bulunan Adnan Polat, TÜSİAD, İKV ve İTO üyesidir ve Ege Seramik Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23