• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Genç stajyer avukatı taciz ettiği iddia edilmişti... İşte İstanbul Barosu ve malum medyanın ismini gizlediği o avukat!

Yeniakit Publisher
2020-02-17 23:45:00 - 2020-02-18 10:28:43
Genç stajyer avukatı taciz ettiği iddia edilmişti... İşte İstanbul Barosu ve malum medyanın ismini gizlediği o avukat!

Öykü isimli stajyer bir avukatın sosyal medyada, kendisini tanınmış bir avukatın taciz ettiğini iddia etmesi kamuoyunda infiale neden oldu. İstanbul Barosu ve malum medyanın ismini kodlayarak verdiği ve tacizci olduğu iddia edilen avukatın ismine Yeni Akit ulaştı.

 yeniakit.com.tr 

Öykü isimli stajyer bir avukat sosyal medyada, kendisini 30 yıllık bir avukatın taciz ettiğini iddia etti. Sol medyanın ve İstanbul Barosu'nun ismini açıkça yazamayarak gizlediği ceza avukatının adına Akit ulaştı. Taciz iddiasıyla gündeme gelen avukatın adını açıklıyoruz: Kendisini son marksist olarak tanıtan Muhittin Köylüoğlu!

Başta Kemalist ve laikçi medya olmak üzere solcu kesimin cinsel tacizle suçlanan Avukat Muhittin Köylüoğlu'nun ismini gizlemesi dikkat çekerken, İstanbul Barosu'nun da avukatın adını saklaması 'pes' dedirtti.

23 yaşındaki stajyer avukatın mesajı kamuoyunda infiale neden oldu

Sosyal medyada kendisini Av. Muhittin Köylüoğlu'nun yanında staj yapan bir avukat olarak tanıtan Öykü isimli hukuk öğrencisi yaptığı açıklamada, “Herkese merhaba ben Öykü. İstanbul Barosu avukatlarından Av. M.K.'nın ben ve benim gibi birçok çalışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle bizi şikayetten vazgeçirmeye çalıştığını sizlere anlatacağım” ifadelerini kullanmıştı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsmini gizlediler

Mesajın yayılmasından sonra gelen tepkiler üzerine harekete geçtiğini iddia eden İstanbul Barosu'nun tacizci olduğu öne sürülen Av. Muhittin Köylüoğlu'nun adını vermeden “gereken yapılıyor” açıklaması yapması dikkat çekti. Başta Sözcü olmak üzere Kemalist ve solak medyanın da avukatın ismini M.K. şeklinde kodlayarak vermesi akıllara "Kimden çekiniyorlar?", "Bu korku neden?", "İdeolojik kardeş oldukları için mi ismini saklıyorlar?" gibi soruları getirdi.

İstanbul Barosu ve malum medya cinsel tacizle suçlanan avukatı savundular: Akıl sağlığı yerinde değil

Daha önce bir çok vakadan aleyhinde dava açıldığı belirlenen Avukat Muhittin Köylüoğlu için malum medya ilginç bir bahaneye sarıldı. Kaynağını İstanbul Barosu'na dayandıran Sözcü, haberinde Avukat Muhittin Köylüoğlu'nun cezai ehliyeti olamayacağını iddia etti.

 

Bir mahkeme heyetinin, Köylüoğlu'nu, ifadelerinde ve davranışlarında “şizofreni rahatsızlığını çağrıştıracak belirtiler olduğu” gerekçesiyle Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ettiğini iddia eden Sözcü, avukatın 3 aydır akıl sağlığıyla ilgili tedavi gördüğünü öne sürdü.

Oysa mahkemenin o kararı verdiği tarihte, ayni medya organlarının, mahkeme aleyhine yayın yaptıkları, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun da, cinsel taciz ile suçlanan avukat lehine açıklama yaptığı ortaya çıktı.

Cinsel tacizle suçlanan avukatın eski eşi de şikayette bulunmuş

İstanbul Barosu yönetim kurulu kaynaklarından alınan bilgilere göre, avukat M.K hakkında birkaç ay önce eski eşinin yaptığı şikayet nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldı. Eski eşinin şikayet dilekçesinde M.K.’dan şiddet gördüğü iddialarının da yer aldığı belirtildi. Baro Yönetim kurulundan bazı isimlerin, medyaya gayriresmi açıklama yaparak, Av. M.K.’nin 3-4 yıldır akıl sağlığı ile ilgili sorunlar yaşadığı, şeker hastalığı nedeniyle de agresif olduğu bilgisini paylaşarak, cinsel tacizle suçlanan avukatı savunmaya kalkışması dikkat çekti.

İstanbul Barosu harekete geçtiğini iddia etti ama ismi gizledi

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevkedildi. Öykü’nün anlatımı için de re’sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu... Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı. Açıklamasında, avukatın ismini gizleyen İstanbul Barosu'nun bu samimiyeti kamuoyu tarafından sorgulandı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Paylaşımın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden Öykü A., Avukat Muhittin Köylüoğlu hakkında “Nitelikli cinsel saldırı", “Cinsel taciz", “Cebir ve şiddet kullanarak hürriyetinden yoksun kılma" ve “Şantaj" suçlarından suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Başsavcılık soruşturma başlattı.

Cinsel tacizle suçlanan Av. Muhittin Köylüoğlu İstanbul Barosu'nun koruması altında mı?

Muhittin Köylüoğlu'nu koruması altına aldığı öğrenilen İstanbul Barosu'nun daha önceki yıllarda ise Köylüoğlu ile ilgili bazı şikayetleri sümenaltı ettiği belirlendi.

Muhittin Köylüoğlu’nun eski eşi avukat H.Ö.nün baroya yaptığı şikayeti, Mehmet Durakoğlu yönetiminin sümenaltı ettiği ortaya çıktı. 2016-2017 yıllarında eşine şiddet ile suçlanan Av. Muhittin Köylüoğlu hakkında uzun yıllar hiçbir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Bazı kadın dernekleri de İstanbul Barosu'nun bu tutumuna karşı sert açıklamalarda bulunarak, baro yönetimini Avukat Muhittin Köylüoğlu'na karşı harekete geçmemekle suçlayan açıklamalar yaptı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneğ, yaşananlara, "Yardım çağrısına rağmen İstanbul Barosu şimdiye dek harekete geçmemiştir" açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Kadın dernekleri; yaptığı açıklamalar ile İstanbul Barosu'na tepki gösterirken, bir kadın avukatın Muhittin Köylüoğlu'nun öldürme kastıyla şiddetine maruz kalmasına rağmen İstanbul Barosu'nun harekete geçmediğini öne sürdüler.

Dernekler açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“11 EYLÜL 2016 tarihinde, H.Ö. isimli kadın avukat, İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlardan ve o dönem partneri olan Av. Muhittin Köylüoğlu’nun öldürme kastı ile şiddetine maruz kalmıştır.

Aradan geçen zamanda ise Av. Muhittin Köylüoğlu’nun tehditleri katlanarak devam edip, en son olarak 31 Ağustos 2018 tarihinde “müşterek çocuklarını da öldüreceği” tehdidinde bulunmuştur.

Bu gelişmeler sonucunda, kadın avukat H.Ö. Eylül 2018’de İstanbul Baro Başkanlığı’na “BARONUZDAN ACİL YARDIM BEKLİYORUM LÜTFEN ONU DURDURUN” konu başlıklı dilekçe ile başvuruda bulunmuştur.

Bu dilekçe ile Av. Muhittin Köylüoğlu’nun 11.09.2016 tarihinde kadın avukatı öldürme kastı ile darp ettiğini, aradan geçen zamanda ise tehditlerin durmadığını ve son olarak 31.08.2018 tarihinde “müşterek çocukları da öldüreceği” tehdidi ile karşı karşıya kaldığını ve disiplin soruşturması açılmasını talep etmiştir.

Bunun yanı sıra, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu da telefon ile arayarak, kendisinin ve çocuklarının tehdit ve şiddete maruz kaldığını yaklaşık 40 dakikalık bir telefon görüşmesinde anlatmıştır.

Bu dilekçe ile ilgili İstanbul Barosu HİÇ BİR ŞEY YAPMAMIŞTIR.

Aylarca avukat H.Ö. ve onunla dayanışma gösteren kadın avukatlar İstanbul Barosunu arayarak dosyanın akıbetini sorduklarında, “işlemler yapılacak” cevabı ile karşı karşıya kalmışlardır.

Av. H.Ö.’nün üyesi olduğu Baro da, dosyanın akıbetini yazılı olarak sormak sureti ile yazılı olarak bilgi istemesi ile birlikte, ancak Mart 2019’da dosyaya bir numara verildiği ve dosyanın henüz yönetim kuruluna dahi gitmemiş olduğu bilgisi aktarılmıştır.

Eylül 2018 ‘den Mart 2019’e kadar geçen süre 5 ay!!

Şiddete karşı başvurularda ivedilikle işlem almakla bilinen İstanbul barosu, avukat H.Ö.nün şikâyet dilekçesine 5 ay içerisinde sadece bir dosya numarası verilmiştir.

Bu tarih itibarıyla, dosya ile ilgili hala bir işlem yapılmamıştır.

Bu şikâyetin üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçtiği halde Avukatlık Kanunu 141. ve 159. Maddelerini şiddet kullanan bir erkek üyeyi korumak için ihlali göze alan, görevini kötüye kullanan İstanbul Barosu Yönetimini kadın avukat tarafından savcılığa şikâyet etmek zorunda bırakılmıştır.

Bu bir yıllık süre zarfında, Av. Muhittin Köylüoğlu, uyguladığı şiddeti dolaylı olarak, kadın meslektaşları üzerinden sürdürmeye devam etmiştir.

Av. Muhittin Köylüoğlu, yanında çalıştırdığı kadın avukatlar eliyle, maruz kaldığı şiddete karşı itiraz edip, şikâyetçi olan avukat kadın aleyhine birden fazla mesnetsiz davalar açıp, şikâyetlerde bulunarak, kadını yalnızlaştırmaya ve davalarından vazgeçme konusunda baskı kurmaktadır.

Kullanılan bu yöntem, şiddete itiraz eden bütün kadınların başına gelmektedir.

Kadını güçsüzleştirme, davalar nezdinde hareket kabiliyetini günbegün düşürerek, itibarsızlaştırmaya, para kazanamaz hale getirmeye ve hak arama mücadelesini sonlandırmaya yönelik bu eylemler, sürdürülen şiddetin yöntemleridir.

İstanbul Barosu’nun koruması altındaki Avukat Muhittin Köylüoğlu kimdir?

CMK eğitimleri veren, kendisini insan hakları savunucusu, Marksist ve kadın hakları savunucusu olarak tanımlayan Avukat Muhittin Köylüoğlu, siyasi davaların avukatlığı yapmaktadır. Özellikle avukatlara yönelik hak ihlalleri konusunda anılan Köylüoğlu, İstanbul Barosunun düzenlediği paneller ve sempozyumlara davet edilip, görüşü alınmaktadır. Geçmişte İstanbul Barosu Başkan adaylığıyla da gündeme gelmiştir. Köylüoğlu, kendisini kamuoyunda kadına yönelik şiddete karşıymış gibi lanse etmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

baronun kadin haklari birimi, kadin dernekleri geregini yapmaz dunyayi ayaga kaldirmszsa suca ortak olur... geregini ciddiyetle yapmak icin gec sayilmaz

Zülfikar Hayber

Masuniyet karinesi nedeni ile saklanmış olamazlar mı? :( Vallahi fetö'cülere Haşhaşi diyoruz, yandaş ve yalaka Medya Haşhaşinin karesi küpü aklı tutulmuş mankurt değil mannnnkurt. Çok tehlikeli durumlar Bunlar insanlıktan uzaklaşılan esfele safilin haller. Hem de bu esfele safilin durum Dindar ve muhafazakar iddiasında olanların düştüğü bir durum. Allah hepimizi ıslah eylesin. İstanbul Antlaşması'nı eleştiriyorduk hep beraber. Şu haberiniz İstanbul anlaşmasına 5 çeker. Sadece bir şahsın iddiasıyla adam idam etmek gibi bir şey. Şahsen ben anti feministim ve taciz iddiasında bulunan 21. Asır kadınları hakkında önyargılarım var. O nedenle masuniyet karinesine sadık kalmak erkek denen Baba denene koca Denene abi denene cinsel saygı göstermektir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23