• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze’ye insani yardım taşırken katledilen Mavi Marmara şehitlerini rahmetle anıyoruz

Yeniakit Publisher
2020-05-31 09:24:00 -
Gazze’ye insani yardım taşırken katledilen Mavi Marmara şehitlerini rahmetle anıyoruz

İnsanlık vicdanının evrensel sembolü haline gelen Mavi Marmara Gemisi’ne, uluslararası sularda İsrail’in eli kanlı askerlerinin terör saldırısı düzenlemesinin hüznü devam ediyor. Terör devleti İsrail’in ablukası altındaki Gazze’ye insani yardım götürmek için 2010 yılının Mayıs ayında yola çıkan Mavi Marmara’da 10 şehit, 56 gazi vermiştik...

 Hakkı Bilir  İstanbul 

Müslüman kardeşliğini tesisi ve insanlığın vicdanının sesinin halen duyulduğunu göstermek için Türkiye’den yola çıkan ve Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinin, korsan devlet İsrail tarafından saldırıya uğramasının 10. yıl dönümü. Sadece insanı yardım taşıyan bir gemiye saldıracak kadar gözü dönmüş olan Siyonizmin askerleri, insanlık adına utanç vesikasına imza atmıştı.

Savunmasız insanlara saldırı

Malezya, Kuveyt, Cezayir, Yunanistan, İngiltere ve İrlanda gibi çeşitli ülkelerden aktivistlerin, gazetecilerin ve siyasetçilerin olduğu Mavi Marmara gemisinde, yaklaşık 600 yolcu insanlık adına seyahat ediyordu. Gazze’deki mazlumlara insani yardım götüren gemi uluslararası sularda seyrine devam ederken Siyonist İsrail tarafından 31 Mayıs 2010 günü sabah saat 04.30’da kanlı bir saldırı gerçekleştirildi. İşgalci İsrail ordusuna ait 4 savaş firkateyni, 3 helikopter, 2 denizaltı ve 30 zodyak bot ile Mavi Marmara gemisinin etrafı sarıldı.

10 vatandaşımız şehid oldu

İçerisinde sadece insani yardım malzemeleri bulunan ve yolcularının tamamı savunmasız olan Mavi Marmara gemisinde tarihin en büyük sivil katliamlarından biri yaşandı. İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı sonucunda; gazeteci-yazar Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür, Fahri Yaldız, Uğur Süleyman Söylemez ve Furkan Doğan olmak üzere 10 kişi şehid olmuştu. Hain saldırı sonrası ise 56 kişi gazilik makamıyla onurlandı.

İsrail özür dilemişti

Türkiye, Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıya çok sert tepki gösterdi. O dönemde Başbakanlık makamında bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’e karşı yoğun bir baskı uygulamaya başladı. Bu yoğun diplomatik baskı sonuç verdi ve İsrail tarihinde ilk defa özür diledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 21 Mart 2013’te Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Mavi Marmara baskını için özür diledi ve baskında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için tazminat ödemeyi kabul etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ne anıyorsunuz

Reyiz bana mı sordunuz dediydi

mevhibe inal

Bütün dünyada insan onuru, doğa saygısı için mücadele edenlerden Allah c.c. razı olsun. Sapkınlara da fırsat vermesin..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23