• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransızlar Türkiye'nin bu uygulamasına hayran kaldı! "Avrupa hala düşünürken Türkiye yaptı"

Yeniakit Publisher
2020-04-10 16:51:00 - 2020-04-10 17:08:47
Fransızlar Türkiye'nin bu uygulamasına hayran kaldı! "Avrupa hala düşünürken Türkiye yaptı"

Ouest France gazetesi , Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin yapamadığını yapıp, başarılı bir koronavirüs mobil takip uygulamasını hayata geçirdiğini yazdı.

Koronavirüse karşı yürüttüğü mücadeleyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye fark atan ve salgını kontrol altına almakta elini çabuk tutan Türkiye, bu süreçte teknolojiden faydalanmayı da ihmal etmedi.

Geçtiğimiz gün resmi olarak Pandemi İzolasyon Takip Projesi'ni başlattığını duyuran Türkiye, bu sistem sayesinde koronavirüs hastaların takibi ve gerektiğinde uyarılabilmesi için büyük bir adım attı.

Kişisel veriler tamamen koruma altında

Takip sistemi sayesinde izolasyon kuralına uymayanlar uyarılacak, evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse telefonlarına uyarı mesajı gelecek. İhlale devam edenlerin durumu ilgili emniyet birimleriyle paylaşılacak, gerekli idari önlem ve yaptırım uygulanması sağlanacak.

İletişim Bakanlığı, evde karantina altında olanların takip edileceği bu sistem kapsamında elde edilen verilerin, salgınla mücadele dışında hiçbir amaçla kullanılmayacağını ve salgın riski sona erdiği tarihte imha edileceğini belirtirken uygulamanın kişisel verileri koruma kanununa tamamen uyduğunu teyit etti.

"Avrupa hala düşünüyor"

Türkiye’nin virüsle mücadelesi, Avrupa ülkelerine örnek olacak nitelikteyken, bir itiraf Fransız basınından geldi. Ouest France gazetesi, Türkiye’nin takip sistemini devreye soktuğunu duyururken daha birçok Avrupa ülkesinin böyle bir sistemi sadece “düşünme” aşamasında olduğunun altını çizdi. 

Avrupa ülkeleri, daha ‘gizlilik kuralını ihlal etmeksizin bir mobil takip sistemini nasıl kurabiliriz’in cevabını ararken Türkiye, tüm kişisel veri koruma kanunlarına uyarak hasta takip sistemini başlattı.” ifadelerinin kullanıldığı haberde, Türkiye’nin sıkı kurallar aldığı da vurgulandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haluk

Kişisel veriler içişlerinde korunuyor.

dr gökhan çelik kvc

BUNDAN 20 YIL ÖNCE EVİNDE FIRIN BUZDOLABI ÇAMAŞIR MAKİNESİ OLMAYAN VATANDAŞLARDAN GELDİĞİMİZ NOKTA DÜNYANIN EN FERAH YAŞAYAN ÜLKE VATANDAŞLARINA.NEERDEEENNN NEEEREEEYE.ALLAH RAZI OLSUN REİS
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23