• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Fransız işgalinden" bıkan halk sokağa indi!

Yeniakit Publisher
2021-01-21 14:42:00 -
"Fransız işgalinden" bıkan halk sokağa indi!

Mali halkı, ülkedeki Fransız askeri varlığını protesto etmek için başkent Bamako'da sokaklara indi. Binlerce gösterici, "Fransız işgalini" boykot için toplandı.

Mali halkı, ülkedeki Fransız askeri varlığını protesto etmek için başkent Bamako'da sokaklara döküldü. Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, dün başkent genelinde düzenlenen gösterilere çok sayıda kişi katıldı. Güvenlik güçleri protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunurken, protestocular eylemlerine devam etti.

Protestocuların bir kısmı ise eylemlere motosiklet konvoylarıyla katıldı. Birçok farklı yoldan başkentin ana meydanına çıkan protestocular gösterileri sürdürdü. MepaNews'in aktardığına göre, Bamako'da bir süredir Fransız varlığına karşı sürdürülen protestolar, koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

İlk önce Fransız askeri varlığını ülkeye davet eden ve veya göndermeyen başınızdaki fransız işbirlikçisi yöneticileri uzaklaştırıp, hatta zorbalıkla direnmeye kalkan olursa bedelini ödemeye göze alacaksınız ki Fransız sömürgecileri sı....ları yere kadar kovalayabilin dostlarım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23