• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Erbakan'dan flaş sözler: Dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet ediyor

Yeniakit Publisher
2021-07-27 12:20:00 -
Fatih Erbakan'dan flaş sözler: Dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet ediyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Tunus darbesiyle ilgili olarak bir yazılı açıklama yaptı. Erbakan, "Bu girişim, Tunus halkından çok, darbenin arkasında yer alan dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Tunus’ta yaşanan darbe girişimine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in eliyle gerçekleştirilen darbe girişimini, Arap Baharı’nın devamı niteliğinde olup dış güçlerin gizli ajandasına hizmet etmeye yönelik bir adım olarak değerlendirdi.

“Tunus’taki gelişmeleri büyük endişeyle izliyoruz”

Tunus’ta gerçekleşen darbenin, Tunus halkını kaosa sürükleyeceğini söyleyen Erbakan, “Dost ve kardeş ülke Tunus’taki son gelişmeleri geçmişte yaşanan Arap Baharı ekseninde büyük endişeyle izliyoruz. Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in, Tunus Anayasası’nın ulusal acil durum koşullarının oluşması halinde devlet kontrolü yetkisini kendisine veren maddesi doğrultusunda gerçekleştirdiği anayasal darbe ile, seçimle iş başına gelmiş olan meclisin tüm faaliyetlerini dondurması ve Başbakan Hişam el- Meşişi’yi görevden alması ile oluşan ve dost ve kardeş Tunus’u yeniden kaos ve belirsizliğe sürükleyebilecek vahamette olan gelişmeleri büyük endişeyle ile karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Kays Said’in darbe sonrası yaptığı açıklamada; ‘ülkeyi kurtarma‘ adına olağanüstü önlemleri işaret etmesi tamamen darbeyi meşrulaştırmaya yönelik bir adımdan öteye gidememektedir” dedi.

“Bu girişim dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır”

Tunus’un içinde bulunduğu sıkıntıların darbe yöntemleriyle çözüme kavuşturulması asla mümkün olmadığını altını çizen Erbakan, “Akdeniz’in önemli ülkelerinden dost ve kardeş Tunus’ta daha önce başlatılan ‘Arap Baharı’ girişiminin devamı niteliğinde olan ve ülkenin mevcut istikrarını bozmaya yol açacak bu girişim, Tunus halkından çok, darbenin arkasında yer alan dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır. Tunus’ta Covid-19 salgını, işsizlik ve ekonomik darboğaz bahanesiyle ortaya çıkarılan cumhurbaşkanlığı darbesi, ülkenin karşı karşıya bulunduğu kendi içsel dinamiklerinden çok, Batının jeostratejik öneme sahip bu ülkedeki ekonomik ve siyasi çıkarlarına hizmete yöneliktir” ifadelerini kullandı.

“Tunus’ta eninde sonunda sağduyu hakim olacak”

Tunus’ta halkın iradesinin darbe ile başa çıkacağına inandıklarını söyleyen Erbakan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeniden Refah Partisi olarak şunu da ifade etmek isteriz ki; ülkemiz ile güçlü ve derin tarihi bağları bulunan, sosyal, siyasi ve ekonomik konular başta olmak üzere birçok alanda iyi ilişkiler ve iş birliği içerisinde olduğumuz dost ve kardeş Tunus’ta eninde sonunda sağduyu hakim olacak. Tunus’un en büyük siyasi partisi olan El Nahda Hareketi başta olmak üzere, halkın iradesiyle mecliste temsil yetkisi kazanmış olan tüm siyasi partilerin soğukkanlılıkla bu zorlukların üstesinden geleceklerine olan inancımız tamdır. Dost ve kardeş Tunus’un diğer Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki gelişmelerden ders çıkararak bir an önce yüz yüze olduğu bu badireyi en az zararla atlatmasını temenni ediyoruz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

karşıyakalı

HADİ CANIMMMMM. SEN ÖNCE ÜLKENDEKİ REZİLLİĞİNİ DÜZELT.AK PARTİ İÇİN : ONLARIN GÜNAHLARINA ORTAK OLMAYACAĞIZ DİYEREK KAFİRLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORSUN.HEM NEREDEN BİLİYORSUN ONLARIN HIRSIZLIĞINI*EĞER BİLİYOR VE YARGIYA GİTMİYORSAN SENDE ONLARA ORTAK OLMUŞSUN DEMEKTİR.ÖNCE BABAN RAHMETLİ GİBİ OMURGALI OL.SONRA KONUŞ.HEROTA BOXADA KONMA.

Mert kaya

Yaşlanmış..babasının gölgesi yeterdi Keşke soylu gibi Erdoğan babasının hatirana bakan yapsa yakışır.iyide görev yapardi...köken temiz ..severiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23