• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Erbakan tarih verdi ve hedefini açıkladı

Yeniakit Publisher
2019-07-27 14:05:00 -
Fatih Erbakan tarih verdi ve hedefini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan, Ekim ayının ikinci haftasında büyük kongrelerini gerçekleştireceklerini belirterek hedeflerinin ilk seçime girmek olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin sondaj çalışmaları, Türkiye'nin kıta sahanlığını ihlal etmektedir. Parti olarak, Türkiye'nin halihazırda sınırlı münhasır ekonomik bölgesinde yaptığı sondaj çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, milli görüşün ve merhum lider Necmettin Erbakan'ın karargahı, milli görüş davasının merkezi, büyük tarihi ve manevi öneme sahip olan binanın çatısı altında ilk toplantılarını yaptıklarını söyledi.

"Büyük kongremizden sonra..."

Fatih Erbakan, 16 Aralık'ta lansman toplantısını yaparak, Türkiye genelinde çalışmalara başlayan partinin, 9 ay gibi kısa bir sürede 74 ilde ve 600'den fazla ilçede teşkilatlanmasını tamamladığını, 20 ilde il kongresini, 350'den fazla ilçede de ilçe kongresini yaptığını bildirdi.

15 Eylül'e kadar bütün il ve ilçe kongrelerini tamamlayıp ekim ayının ikinci haftasında büyük kongrelerini yapmayı planladıklarını ifade eden Erbakan, "Büyük kongremizden sonra yapılacak ilk genel seçimlere girme hakkını kazanmayı hedefliyoruz." dedi.

"Sondaj çalışmaları hızlı şekilde devam ettirilmeli"

Gündeme ilişkin siyasi gelişmelere de değinen Erbakan, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Adası çevresindeki doğal gaz ve petrol rezervlerinin ekonomik değerinin 3 trilyon doların üzerinde olduğunun ifade edildiğini ve bunun, Türkiye'nin hakkını alması halinde astronomik borçlarından, ekonomik sıkıntılarından kurtulması anlamına geldiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin hukuksuz ve haksız bir şekilde Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgesi olan alanlarda parselleme çalışmaları ve Avrupalı devletlerle anlaşmalar yaparak, doğal gaz ve petrolü arayıp, çıkarma ve kullanma çalışmalarına hız verdiğine işaret eden Erbakan, şöyle devam etti:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kendisinin kıyısındaki dar bir şerit dışında Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğal gazda herhangi bir hakkı bulunmamaktadır. Buradaki hak kıta sahanlığından dolayı Türkiye'ye aittir. Bu kapsamda Türkiye'nin uluslararası hukukun ve anlaşmaların kendisine sağladığı hakları ve yetkileri sonuna kadar kullanması hayati öneme sahiptir. Türkiye'nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu hukuksuz girişimlerine karşı en ciddi, en güçlü şekilde uluslararası alanda sesini duyurması ve buna mani olması şarttır."

Erbakan, 1982'de kabul edilen ve 1994'te imzalanan BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'nin de baştan aşağıya Türkiye'nin lehine olduğuna dikkati çekerek, "Rum yönetiminin sondaj çalışmaları, Türkiye'nin kıta sahanlığını ihlal etmektedir. Parti olarak, Türkiye'nin halihazırda sınırlı münhasır ekonomik bölgesinde yaptığı sondaj çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz. Bunların en hızlı ve geniş şekilde devam ettirilmesi gereklidir." dedi.

Memur maaş zammı

Türkiye'nin bağımsız bir ülke olarak kendi milli savunması için uygun gördüğünü alma hakkına sahip olduğunun altını çizen Erbakan, bu noktada hükümetin S-400'ün alınmasıyla ilgili kararlı tutumunu desteklediklerini söyledi.

Memur maaş zammı müzakerelerinin gündemde olduğunu belirten Erbakan, şöyle devam etti:

"Memur-Sen yüzde 8 artı yüzde 7 veya yüzde 6 artı yüzde 6 gibi son derece cüzi bir zamma dahi razıyken hükümet, yüzde 2 artı 3 vermenin hesabını yapıyor. Gerçek enflasyonun yüzde 30'un üzerinde olduğu bir ülkede memura yüzde 5 zam vermek adeta memurlarla dalga geçmek demek. Memurlarımız, işçilerimiz, çiftçimiz, köylümüz gibi 54. hükümette Erbakan hocamızın yapmış olduğu yüzde 50 artı yüzde 50 zammı mumla arıyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kaan

Oyum senin Başkanım

Hayrettin HATUNOĞLU

AK Parti bu kafa ile devam ederse Senin de Ali Babacan'ında geleceği parlak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23