• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fas'tan BM'de hainleri kızdıracak açıklamalar

Yeniakit Publisher
2020-09-27 04:20:00 -
Fas'tan BM'de hainleri kızdıracak açıklamalar

Bazı hainlerin aksine Fas Başbakanı Saadeddin Osmani BM 75. Genel Kuruluna gönderdiği video mesajda, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da kalıcı bir barışın sağlanamayacağını açıkladı.

Fas Başbakanı Saadeddin Osmani, koronavirüs salgını sebebiyle bu sene internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'na video ile mesaj yolladı.

Osmani, yönetim merkezi Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da adil ve kalıcı barışın sağlanamayacağını belirterek Fas'ın bu bölgede yaşanan gelişmeler hakkında endişe duyduğunu açıkladı.

Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci İsrail'in aldığı tek taraflı tüm kararların Fas tarafından reddedildiğini belirten Osmani bu kararların bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceğini iddia etti.

BAE'ye tepki göstermişti

Osmani, Fas'ın İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını kabul etmediğini ve İsrail ile yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu belirtmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Can

Sihirli dollar ve amerika vaatlerine bekleyelim. Fas in ekonomisi de korona sayesinde darbogaza girdi turizm bitti. Filistin ikinci plana düser. Hicbiri de KKTC yi tanimadi 37 yil gecti ama sitem eden yok.

Yasemin

ALLAH cc razı olsun,kendisinden.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23