• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faiz ekonomide kötülüğün anası

Yeniakit Publisher
2018-05-14 10:48:00 - 2018-05-14 11:18:41
Faiz ekonomide kötülüğün anası

İngiltere’ye çıkarma yapan Cumhurbaşkanı, faiz belasıyla ilgili kararlılığını şu cümlelerle ifade etti: “Bu konuda çağrım oldu ve olmaya devam edecek. Hele hele 24 Haziran’dan sonra bunun şekli de oranı da çok daha farklı bir şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 gün sürecek İngiltere ziyaretine başladı. Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısı önemli mesajlar verdi. Bir gazetecinin “Faiz indiriminde bir düşüş yaşandı. Bunu yeterli buluyor musunuz?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda çağrım oldu ve olmaya devam edecek. Hele hele 24 Haziran’dan sonra bunun şekli de oranı da çok daha farklı bir şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum. Şu anda 0,98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile hemen konut satışını etkiledi” diye konuştu.

‘BEDAVA EV VERELİM’İ MİLLET YUTMAZ

Cumhurbaşkanı, gerek Başbakan Binali Yıldırım’ın son günlerde açıkladığı tedbir paketi gerekse şu anda faizdeki uygulamaların Türkiye’yi çok daha iyi bir yola taşıyacağına inandığını vurgulayarak, “Ama birileri gibi de öyle ‘Bedava konut verelim, daire verelim’ böyle bir şey yok. Şimdi bir de böyle şeyler duymaya başladık. Bedava konut dağıtacaklarmış. Nasıl oluyor bu iş? Artık bunlara da alıştık. Ama benim milletim herhalde bunu yutmayacaktır” dedi.

GÜNDEMİMİZDE KESİNLİKLE AF YOK

Erdoğan, hükümetin gündeminde bir af düşüncesinin kesinlikle olmadığını da söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle, böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İNGİLTERE İLE UÇAK ÜRETECEĞİZ

İngiltere temaslarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: “Türkiye ve Birleşik Krallık olarak ekonomik işbirliğimizin Brexit sonrasında da kesintisiz sürmesini istiyoruz. 16.2 miyar dolara ulaşan ticaret hacmini 20 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Özellikle TAI ve İngiliz Savunma Sanayii’ne yönelik sistemler konusunda, bu firmalar 5. nesil savaş uçağı olarak tasarladığımız milli muharip uçak projesinde işbirliği içerisindeler.”

AYAĞININ TOZUYLA TATLIDİL FORUMU’NA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’ye varır varmaz, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nun kapanış programına katıldı. Erdoğan, “Seçim sürecine rağmen önceden planlanan bu toplantıya verdiğim sözün gereği özellikle katılmak istedim” dedi.

"İNGİLTERE’NİN 15 TEMMUZ DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ"

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında İngiltere’nin gösterdiği tavra teşekkür eden Erdoğan, şunları dile getirdi: “Birçok Batı ülkesi hain saldırıyı kınamaktan dahi acizken İngiliz makamları anında gerekli destek açıklamalarını yaptı ve demokrasiden yana tavırlarını koydular. Biz zor zamanlarımızda yanımızda olan dostlarımızı asla unutmayan bir milletiz, yeni bir dönemin eşiğinde olduğumuz şu günlerde bizimle birlikte yol yürüyecek dostlarımıza vereceğimiz değer ise çok daha farklı olacaktır. Birleşik Krallık, değer verdiğimiz ve güven duyduğumuz stratejik ortağımızdır.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23