• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde Urfa lahmacunu nasıl yapılır? Nefis lahmacun tarifi

Yeniakit Publisher
2019-11-18 21:29:00 - 2019-11-18 21:34:49
Evde Urfa lahmacunu nasıl yapılır? Nefis lahmacun tarifi

Hem lezzetli hem de doyurucu olan lahmacun kültürümüzde önemli tariflerdendir. Çıtır çıtır dumanı üzerinde bir lahmacuna kimse hayır demez. Peki, lahmacun evde de yapılamaz mı? Lahmacunu hem kendi el lezzetinizle hem de daha uygun şartlarda kendi evinizde yapmanız mümkün. Lahmacunun anavatanı olarak bilinen Urfa usulü lahmacun yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Evde Urfa lahmacunu nasıl yapılır? İşte nefis lahmacun tarifi

Hem lezzetli hem de doyurucu olan lahmacun kültürümüzde önemli tariflerdendir. Çıtır çıtır dumanı üzerinde bir lahmacuna kimse hayır demez. Peki, lahmacun evde de yapılamaz mı? Lahmacunu hem kendi el lezzetinizle hem de daha uygun şartlarda kendi evinizde yapmanız mümkün. Lahmacunun anavatanı olarak bilinen Urfa usulü lahmacun yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Evde Urfa lahmacunu nasıl yapılır? İşte nefis lahmacun tarifi

Evde Urfa lahmacunu nasıl yapılır?

Malzemeler

250 gram un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz

Harç için:

200 gram kıyma
2 adet domates
1 adet büyük soğan
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
4 diş sarımsak
1.5 tatlı kaşığı salça
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hazırlanışı

Harcı hazırlamak için yeşil biber, domates, soğan, maydanoz ve sarımsağı robotta çekin, hazırladığınız karışımı ve salçayı kıymanın üzerine ekleyerek yoğurun.

Lahmacun hamuru için unu eleyerek bir kaba alın.

Maya ve tuz ekleyerek harmanlayın.

Ilık suyun içine zeytinyağı koyun.

Unun ortasını havuz şeklinde açarak suyu bu açıklığa dökün ve yoğurun.

Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp dinlendirin.

Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölün.

Her parçayı merdane ile çok ince olacak şekilde açın.

Açtığınız hamurun üzerine harcı eşit şekilde bastırarak yayın.

Fırının ızgara bölümünü en yüksek sıcaklıkta açın.

Yapışmaz tavayı ısıtıp lahmacunu içine koyun.

Tavadaki lahmacunun altı hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ızgara bölümüne koyun.

Kenarları hafif kızarınca çıkararak ikiye katlayın.

Sıcak olarak servise sunun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehhmet Ali

Haberleri yalan yanlış yazıyorsunuz bari tarifi doğru verseydiniz. İsotsuz urfa lahmacunu olmaz. Ayrıca urfa lahmacunu hamurunda maya da olmaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23