• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ev yapımı salça tarifi | Kolay nefis domatesli biber salçası tarifi tam ölçülü

Yeniakit Publisher
2022-08-30 19:10:00 -
Ev yapımı salça tarifi | Kolay nefis domatesli biber salçası tarifi tam ölçülü

Kış mevsimi için hazırlıklar devam ediyor. Pek çok kişi salçalarını, reçellerini hazırlamaya başladı. Peki, ev yapımı salça nasıl yapılır? Tam ölçülü domates biber salçası tarifi:

Hanımlar kış hazırlıklarına başladı. Pek çok kişi salça hazırlamak için hangi malzemelerin gerektiğini araştırıyor. Peki, salça hazırlamak için hangi malzemeler gerekiyor?

Kolay nefis domatesli biber salçası tarifi tam ölçülü

Malzemeler:

1 kilo salçalık domates

12 adet kapya biber

2 adet acı kırmızı biber

2 yemek kaşığı kaya tuzu

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Ev yapımı salça tarifi

Salçayı hazırlamak için öncelikle işe biberleri ve domatesleri yıkayarak başlayın.

Biberleri ortadan ikiye kesin.

Biberlerin saplarını ve tohumlarını atın.

Biberleri iri parçalar halinde doğrayın.

Domateslerin sap kısımlarını kesip, atın.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Ardından derin bir tencereye bir kat biber bir kat domates yerleştirin. Bu arada her katın arasına bir miktar kaya tuzu serpin.

Tencerenin ağzını kapatın ve bir gün boyunca bu halde tencereyi bekletin.

Ertesi gün tencerenin içerisine yaklaşık 1 bardak su ilave edin ve altını açın.

20-25 dakika orta ateşte salçayı pişirin.

Yarım saatin sonunda salçayı bir süzgece alın ve fazla suyun süzülmesini bekleyin.

Salçanın suyu süzülünce tüm malzemeleri blendardan geçirin.

Blendarla çektiğiniz salçayı tel süzgeçten geçirin.

Hazırladığınız salçayı geniş bir tepsiye serin.

Salçanın üzerine temiz bir mutfak tülbendi serin.

Güneş alan bir yere tepsiyi yerleştirin.

Salçanızı bir-iki gün ara ara karıştırın.

Kıvam alan salçanın içerisine toz biber ekleyip karıştırın.

Kıvam alan salçayı kavanozlara bölüştürün.

Hazırladığınız lezzetli salçayı serin ve kuru bir yerde kış boyu muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23