• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Etli pilav nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-17 17:27:00 -
Etli pilav nasıl yapılır?

Bu etli pilav tarifini bir kenara not edin. Sofralarınızı süsleyecek.

Bu etli pilav tarifini bir kenara not edin. Sofralarınızı süsleyecek.

Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 3 su bardağı su

Yapılışı

Kuşbaşına bir çay bardağı su eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Et suyunu çekince sıvı yağ eklenir. Tuzu, karabiberini atıp kavrulur. Tereyağı ilave edilir, yağ eridikten sonra yıkanmış pirinç katılıp biraz kavrulur. 3 su bardağı su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapalı şekilde pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23