• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Etli kabak dolması nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2016-11-03 09:59:00 -
Etli kabak dolması nasıl yapılır?

Çok lezzetli bir tarif etli kabak dolması. Tadını çok seveceğiniz etli kabak dolması tarifi.

Etli kabak dolması malzemeleri

1 kilo kabak

Etli kabak dolması içi için

250 gram kıyma
1 tane soğan
1 tane domates
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık sıvı yağ
Yarım küçük kaşık karabiber
1 tutam dereotu

Etli kabak dolması sosu için

1 ya da 2 diş sarımsak
1 tane domates

Etli kabak dolması üzeri için

2 bardak kaynar su
Tuz

Etli Kabak Dolması Yapılışı

Yıkayıp, tırtıklı bıçakla kazıdığınız kabakları ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım. Bir kapta, ince doğradığımız soğanı, rendelediğimiz domatesi, yıkadığımız pirinci, kıymayı, salçayı, naneyi, ince ince doğradığımız dereoutunu, rendelediğimiz sarımsağı, tuzu ve sıvı yağı koyup hepsini karıştıralım. Kıyma harcını, oyduğunuz kabakların içine koyun ve tencereye dizin. Domates sosunu kabakların üzerine dökün. Üzerine tuz serperek kaynar su dökün ve kısık ateşte bir saat pişirin. Etli kabak dolmanız servise hazır. 

Afiyet olsun...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23