• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed’i ihya edecek çağrılar! Şam’ın kapısında kime hizmet?

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Esed’i ihya edecek çağrılar! Şam’ın kapısında kime hizmet?

Suriye’de 27 Kasım’da muhaliflerin Esed rejimine karşı başlattığı yürüyüş başkent Şam’ın kapısına dayanınca CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın ayrı ayrı çağrılar yaparak Suriye’de ‘masa kurulması’, ‘Esed'i masaya davet etmesi’ yeniden gündem oldu. Özel ve Babacan zaferi ön göremedi.

Suriye'de 61 yıllık Baas rejimi, muhalif güçlerin başkent Şam'a girmesiyle çöktü.

MUHALİFLER ŞAM’A GİRİNCE ESED ÇAĞRISI

Suriye’de muhalif grupların başkent Şam’a girmesi sonrası Beşar Esed yönetiminin kontrolü kaybetmesinden bir gün önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Bir an önce Esad ile gerekli temaslar sağlanmalı” sözleri yeniden gündem oldu. Durmu öngörmeyen Özgür Özel’e konuya ilişkin AK Partili Haluk İpek, “Adam 3 günlük öngörüde bile bulunamıyor” eleştirisinde bulundu.

İRAN'I OYUNA DAHİL ETME ÇABASI

Öte yandan Suriye’de açık bir şekilde İran ve Rusya’nın Esed rejimi ile birlikte kaybettiği söz konusuyken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın muhalifler Şam’ı kuşattığı esnada, "Türkiye, İran, Amerika, Rusya'nın bir masada oturup beraberce çalışması gerekiyor ama aynı zamanda Suriye içerisindeki farklı grupların, farklı yapıların da bu sürecin içerisine şöyle ya da böyle katılması gerekiyor” şeklindeki sözleri tepki çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

......

Reis Esedle görüşsün. ( Bir CHP li)

Ibrahim

Sizleri kim takıyor çapsızlar. Sizlerde günü geldiğinde kıvırtanoğlu gibi tarihin çöplüğüne atılacaksınız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23