Suriye’de rejim kuvvetlerinin, muhaliflerin kontrolünde olan Lübnan sınırındaki Yebrud bölgesinin ele geçirdiği iddia edildi.
ŞAM - Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberinde, ordunun başkent Şam’ın 57 kilometre kuzeyindeki Yebrud bölgesinde silahlı muhalifler ile günlerdir devam eden şiddetli çatışmalar sonunda bölgeyi kontrol altına aldığı kaydedildi.
Haberde, rejim kuvvetlerinin bölgenin kuzey ve doğu kesimlerindeki girişleri tamamen kapattığı belirtildi. Çatışmalarda silahlı grupların kayıp verdiği ve birçoğunun Rankus bölgesine kaçtığı bildirildi. Muhaliflere ait Kalamun Medya Merkezi ise yaptığı açıklamada, silahlı muhaliflerin Yebrud bölgesinde rejim güçlerine ait 2 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiğini duyurdu. Hizbullah destekli Esad güçlerinin savaş uçakları ve tanklarla Yebrud’u bombaladığını ve helikopterlerle ‘’varil bombası’’ attığını kaydedilen açıklamada, Esad güçlerinin Yebrud bölgesinin tamamını eline geçirmediğini, sadece bazı bölgeleri kontrolü altına aldığı ifade edildi.